Aynorablogs | Berkongsi Informasi

Top Ads

Rahsia Jaga Badan Dengan Makanan Berkuah

Rahsia Jaga Badan Dengan Makanan Berkuah. Boleh percaya ke penyataan ini? Makanan berkuah bukankah menggemukan? Saya baca tips dari mat saleh ni kata boleh diet dengan makanan berkuah. Hmm.. macam mana tu? 

Kesihatan amatlah penting untuk kita terutamanya fizikal tubuh badan. Dengan pemakanan sihat dan tubuh yang cergas, kita mudah nak bergerak, melakukan ibadah dan yang penting tidak menyusahkan orang lain. Bila kita tak jaga kesihatan, semua orang akan susah. Anak-anak, ibu bapa, pasangan kita.. semua akan terlibat sama.

Mari kita amalkan hidup dan pemakanan sihat untuk kebahagiaan diri sendiri dan orang sekeliling kita.

Rahsia Jaga Badan Dengan Makanan Berkuah


Rahsia Jaga Badan Dengan Makanan Berkuah

Anda ingin kekal badan cantik dengan diet mudah? Apa kata anda cuba kaedah dari Barbara Rolls iaitu seorang penulis The Volumetric Weight Control Plan. Di dalam kandungan bukunya tertulis, ia menyarankan seseorang yang ingin menurunkan berat badan dengan mudah dan mengekalkan tubuh badan sihat dengan mengambil makanan yang berkuah atau banyak mengandungi air.

Contohnya, sup, jus, buah, sayur dan bijirin.

Makanan seperti ini akan menghantar isyarat pada otak dan memberitahu bahawa anda sudah kenyang. Dan mengambil sup atau buah sebelum makan juga akan mendidik anda menyusun diet dengan lebih teratur.

Kerana, anda tidak akan banyak makan selepas itu kerana perut anda lebih cepat kenyang jika mengambil makanan di atas sebagai appetizer.

So, apa pendapat anda? Apakah benar rahsia jaga badan dengan makanan berkuah? Semoga perkongsian di atas memberikan sedikit info kesihatan kepada pembaca blog ini dan juga kepada diri saya sendiri.

Read More ....


Post a Comment

2 Comments

Boleh komen jika mahu, boleh LIKE jika suka. TERIMAKASIH.

close