Aynorablogs | Berkongsi Informasi

Top Ads

Doa Putus Cinta Atau Mohon Hapuskan Kenangan Lama

Doa Putus Cinta Atau Mohon Hapuskan Kenangan Lama. Putus cinta atau berpisah dengan orang yang kita sayang, pasti akan meninggalkan luka. Luka tu pulak bukan boleh hilang dalam sekelip mata. Justeru ada amalan zikir sebagai terapi kepada sakit di hati kita.

Selain zikir dan melakukan aktiviti positif dengan rakan yang baik, kita juga cuba amalkan doa yang akan saya share kat bawah nanti sebagai salah satu cara merawat sakit putus cinta. Doa putus cinta ni mohon agar Allah hilangkan kesakitan dan kenangan dengan si polan sewaktu ketika dulu.


Doa Putus Cinta Atau Mohon Hapuskan Kenangan Lama


Inilah doa yang saya maksudkan, doa putus cinta.

Doa Putus Cinta Atau Mohon Hapuskan Kenangan Lama

Jika mengalami kekecewaan seperti putus cinta, putus tunang, bercerai suami isteri, dan seumpamanya.. maka ikhtiar yang boleh dilakukan untuk melupakan kekasih, ialah letak tapak tangan pada dahi atau dada, kemudian baca ayat berikut:

Yamhullahu maa yashaa' - [surah ar Ra'ad, ayat 39] ertinya Allah menghapuskan apa jua yang dikehendakinya.

Setelah itu, genggam tapak tangan kemudian buat isyarat membuang. Tanda kita usaha nak buang jauh-jauh segala memori sedih dari fikiran atau hati kita.

Semoga bermanfaat kepada kita semua. Nak bersedih tak salah tapi cukuplah untuk seketika. Moga ada cahaya kebahagiaan di hujung jalan.

Read More ....


Post a Comment

0 Comments

close