Header Ads

Buah Dokong Manis Beli Secara Online


Teruskan baca info dan tips terbaik ini.. Buah Dokong Manis Beli Secara Online
Buah Dokong Manis Beli Secara Online. Buah dokong antara buah kegemaran kami terutamanya bila dibelah tak ada bijinya. Juicy lembut dalam mulut dan terus ke tekak. Memang sedap. Kalau setakat 3 kilo, sekejap je habis.

Buah Dokong Manis Beli Secara Online

Kalau tak habis, saya kopek semua kulit dan simpan dalam peti ais. Sejuk je bila makan nanti. Macam gambar di bawah.. selamat dah saya kopek kulitnya.

Buah Dokong Manis Beli Secara Online


Buah Dokong Manis Beli Secara Online


Buah dokong adalah buah tut hasil duku dengan langsat. Kalau tak silap la.. untuk mudah anak-anak makan dengan maknya sekali ni, saya kopek semua sekali. Hehe..

Dokong - Rupa bentuk dan warnanya sama seperti langsat, cuma kulitnya tebal sedikit, tidak bergetah dan rasanya manis. Di Terengganu, buah ini dikenali sebagai 'duku' tetapi ini tidaklah tepat.

Buah Dokong Manis Beli Secara Online

Saya beli dokong ni secara online almaklum, sekarang semua benda boleh di beli atas talian. Bayar lebih sikit untuk delivery la. Jimat banyak woo...



Buah dokong banyak khasiatnya. Kalau nak tahu, boleh baca pada link ini.

Semoga bermanfaat.

No comments

Boleh komen jika mahu, boleh LIKE jika suka. TERIMAKASIH.

Powered by Blogger.