Aynorablogs | Berkongsi Informasi

Top Ads

Cara Langkah Demi Langkah Mandi Junub Yang Betul

Cara Langkah Demi Langkah Mandi Junub Yang Betul. Jom kekawan kita belajar dan ambil tahu info berguna tentang tata cara mandi junub yang betul. Orang kata, betulkan yang biasa, biasakan yang betul.., gitulah lebih kurang bunyinya. Kalau kita buat yang dah biasa tetapi sebenarnya itu tak betul. Maka, berubahlah cari yang betul dan jadikan ia satu kebiasaan.


Mandi junub semua dah tahu dan pernah dengar. Apa maksudnya tu? Mandi junub maksudnya meratakan atau melalukan air yang suci di seluruh anggota badan dengan cara yang tertentu. Ni secara ringkasnya la, kalau nak baca lanjut boleh pergi ke website Addeen.my.


Cara Langkah Demi Langkah Mandi Junub Yang Betul


Mari kita baca perkongsian di bawah dan amalkan di dalam kehidupan harian kita. Kalau kita dah tahu, tak mengapa. Boleh je refresh ilmu dan ajarkan kepada anak-anak kita.

Gambar berkaitan mandi junub

1. Niat

2. Membersihkan kedua telapak tangan

3. Mencuci kemaluan

4. Berwudhu

5. Membasuh rambut dan menyela pangkal kepala

6. Menyiram dan membersihkan seluruh anggota tubuh


Begitulah cara dan langkah demi langkah mandi junub bagi kita orang islam yang telah digariskan oleh agama kita. Sebenarnya ilmu berkaitan mandi junub telah kita belajar dari sekolah rendah lagi, terutamanya yang telah bersekolah agama dari darjah satu lagi. Maka, perkongsian di atas adalah sebagai satu imbas balik agar kita sama-sama saling mengingatkan, takut ada yang terlupa.

Semoga bermanfaat.


Read More ....


Post a Comment

0 Comments

close