Header Ads

Doa Kebaikan Di Hari Jumaat Yang Mulia


Teruskan baca info dan tips terbaik ini.. Doa Kebaikan Di Hari Jumaat Yang Mulia
Doa Kebaikan Di Hari Jumaat Yang Mulia. Tak salah rasanya jika saya keep on sharing benda-benda seperti himpunan doa dalam blog picisan ini, kan? Saya tahu ada yang suka, ada yang tak suka, ada yang bosan bila asyik share pasal doa dan tazkirah. Tak mengapa. Hati kita lain-lain.. hati masing-masing Allah yang pegang. Jika Allah nak bolak balikkan hati manusia.. terpulanglah kepada DIA. Dia yang berkuasa atas sesuatu. Okay..

Antara adab berdoa adalah minta yang baik-baik dan yakin dengan apa yang kita mohonkan. Tapi, jangan lupa berusaha juga ya..

Orang kerap cakap doa yang baik-baik, cakap yang baik-baik, fikir yang baik-baik.. sebab apa? Sebab bila kita penuhi hati dan fikiran dengan benda baik, insya Allah.. kita akan dapat apa yang kita hajatkan itu. Selalu lah bawa langkah kaki dan minda ke dunia yang penuh positif.

Doa Kebaikan Di Hari Jumaat Yang Mulia


Gambar Doa Hari Jumaat


Doa hari Jumaat

بِسۡـــــــمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡـمَـٰنِ ٱلرَّحِـــــــيمِ

اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّد وَعَلَى آلِ مُحَمَّدٍ
اَلْحَمْدُ ِللهِ رَبِّ الْعَالَمِيْنَ وَالْعَاقِبَةُ لِلْمُتَّقِيْنَ وَلاَ عُدْوَانَ إِلاَّ عَلَى الظَّالِمِيْنَ وَالصَّلاَةُ وَالسَّلاَمُ عَلَى أَشْرَفِ اْلأَنْبِيَاءِ وَالْمُرْسَلِيْنَ وَعَلَى ءَالِهِ وَصَحْبِهِ أَجْمَعِيْنَ.

Ya Allah, ya Tuhan kami,

Di hari Jumaat yang mulia ini , kami bermohon ke hadrat-Mu, berilah kekuatan , taufik dan hidayah kepada kami supaya kami dapat memperbaiki diri kami , tambahkanlah ya Allah kepada kami ilmu, iman dan amal.

يَا اَلله ُ يَا رَزَّاقُ

Kami memohon kepada-Mu ya Allah, berilah kami iman yang sempurna, ilmu yang memberi manfaat, rezeki yang halal, anak yang soleh, rumahtangga yang bahagia, usia yang berkat, doa yang mustajab, hajat yang tertunai, kesihatan yang berterusan, hutang yang terbayar, keselamatan dan kesejahteraan di dunia dan akhirat.

{رَبَّنَا ظَلَمْنَا أَنْفُسَنَا وَإِنْ لَّمْ تَغْفِرْلَنَا وَتَرْحَمْنَا لَنَكُوْنَنَّ مِنَ الْخَاسِرِيْنَ}

{رَبَّنَا ءَاتِنَا فِى الدُّنْيَا حَسَنَةً وَفِى اْلآخِرَةِ حَسَنَةً وَقِنَا عَذَابَ النَّارِ}

وَصَلَّى الله ُعَلَى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ وَعَلَى ءَالِهِ وَصَحْبِهِ وَسَلَّمَ

وَالْحَمْدُ ِللهِ رَبِّ الْعَالَمِيْنَ.


Semoga doa-doa yang dilafazkan pada hari Jumaat yang mulia ini mendapat perkenan Allah SWT dan kita semua memperoleh kebaikan yang berlipat ganda.

Hanya Allah Yang Maha Mengetahui yang nyata dan tersembunyi. Ada doa yang Allah makbulkan segera dan ada doa yang ditunda dan dimakbulkan saat kita perlu.

No comments

Boleh komen jika mahu, boleh LIKE jika suka. TERIMAKASIH.

Powered by Blogger.