-->

Panduan

Tauhu Bergedil Daging Untuk Minum Petang

Advertisement


Tauhu Bergedil Daging Untuk Minum Petang

Rezeki minum petang dengan tauhu bergedil daging! Tauhu Bergedil Daging Untuk Minum Petang. Petang-petang gini lapar pulak, bukan lapar nasi. 

Tauhu Bergedil Daging Untuk Minum Petang. Bila lapar, kita pun cari group delivery makanan. Ada banyak. Dekat taman ni je ada 3 grup. Taman sebelah lagi, dalam lingkungan 10 km, memang ada banyak orang berniaga dalam group tu.. Siapa sedap, cepat dan harga berbaloi, memang kami akan repeat order tak berhenti.

Sambil kita membeli, kita niat bersedekah. Ada lebih kira sedekah, kalau kurang kita halalkan. Itulah fikiran positif mukmin sejati.

Bukannya asyik nak kondem orang lain salah, orang lain tak betul, jiran bising dan sebagainya. Buat sebaiknya dengan satu matlamat asas iaitu mudahkan urusan orang lain. Simple kan!!

Tauhu Bergedil Daging Untuk Minum Petang


Ada banyak jenis tauhu bergedil sekarang ni. Dulu mak kita bergedil je pun dah sedap. Bila adanya innovasi, datanglah tauhu bergedil, tauhu bergedil daging, dengan cheese lagi. Ada pulak tauhu berlauk. Mmm.. macam-macam kan? Harga pun berbeza-beza. Saya beli tauhu bergedil daging ni 10 ketul RM10.00. Alhamdulillah.. sedap.

Saya suka tauhu bergedil daging, kentang atau ayam. Yang ada cheese tu kurang sikit lah.

Tauhu Bergedil Daging Untuk Minum Petang

Tauhu bergedil dimakan bersama dengan sambal kicap pedas manis. Kalau pedas masin, kita adjust sendiri. Mudah je.. hehe

Tauhu Bergedil Daging Untuk Minum Petang

Makan panas-panas ni sedap, kalau dah sejuk ada yang liat sikit kulit tauhu tu.

Ada sesetengah penjual pandai buat supaya kulit tauhu tu tak liat. Mesti ada caranya. 

Kita sebagai pembeli, support mana-mana peniaga yang menjual pelbagai benda yang halal untuk kelangsungan hidup. Insya Allah kita bantu mereka, akan datang pasti ada yang support kita pula di saat kita memerlukan.

Hidup biar berbudi.

No comments

Boleh komen jika mahu, boleh LIKE jika suka. TERIMAKASIH.

Powered by Blogger.
close