Lifestyle Resepi Info Terbaik

Durian Udang Merah Vs Durian Kawen

Durian Udang Merah Vs Durian Kawen

Durian Udang Merah Vs Durian Kawen

Durian udang merah atau durian kampung kawen. Mana satu pilihan hati? Durian kampung pun sedap tau. Harganya jauh lebih murah pulak tu. Gambar atas isi durian udang merah. Gambar bawah isi durian kampung kawen, beli 2 biji, lain-lain warna isinya.

Durian Udang Merah Vs Durian Kawen


Durian Udang Merah Vs Durian Kawen, Mana Lebih Sedap?


Hai korang, apa rasa durian yang korang sukai? Musang King kah atau IOI? Atau durian kawen atau udang merah? Yang boleh tahan sedapnya juga udang D13. Haish.. banyak betul tu nama duriannya. Harganya pun bertingkat-tingkat.

Durian Udang Merah Vs Durian Kawen

Durian Udang Merah Vs Durian Kawen

Ciri-Ciri Durian Udang Merah


- Yang ini queen durian, Musang King rajanya 🤣
- Lemak
- Manis
- Pahit yang strong
- Isi tebal

Harga sebiji durian udang merah dengan berat 2.2kg adalah RM52.00.

Durian Udang Merah Vs Durian Kawen

Ciri-ciri durian kawen, kawin + cina dgn melayu 😆😆


- Ada yang isinya pahit
- Ada yg lemak manis je
- Ada yang isinya nipis

Harga 2 biji durian kampung kawen adalah RM27.75. 

Durian Udang Merah Vs Durian Kawen

Tak tahu bila akhirnya musim durian ni. Setiap hari balik kerja mesti lalu depan gerai buah durian. Macam-macam promosi. Tapi saya tak berhenti dan beli. Sebab.. dari gaya dan tengok buah, macam tak fresh. 

Nak yang sedap, kita tunggu durian fresh jatuh dari pokok. Ada je yang tuan kebun akan up kat  group FB. Masa tu lah saya akan order. Insya Allah sedap dan segar.

Post You May Like ....


Catat Ulasan

1 Ulasan

Boleh komen jika mahu, boleh LIKE jika suka. TERIMAKASIH.

Random Posts

close