Aynorablogs | Berkongsi Informasi

Top Ads

Doa Ketika Memulakan Kerja, Dijauhi Perkara Yang Buruk

Doa Ketika Memulakan Kerja. Mulakan sesuatu kerja itu dengan bismillah dan diiringi dengan doa. Walau sekadar satu doa pendek, ia mencukupi untuk mengingatkan diri kita bahawa segala sesuatu mestilah kena dengan izin Allah. Jika berhasil, Allah izinkan. Jika tak berjaya, Allah tangguhkan dulu. Mungkin nak digantikan dengan yang lebih baik dan lebih besar. Dan berdoa semua, tawakkal je akhirnya. Bersangka baik dengan segala yang diberikan kemudiannya. 

Walau susah, jomlah kita mulakan sekarang. Kerana, dengan ingat Allah bila nak buat sesuatu, pasti Allah akan sediakan ganjaran yang hebat.

Doa Ketika Memulakan Kerja


Bismillah..

Mari amalkan doa memulakan kerja, semoga dengannya kerja yang akan kita lakukan diberkati dan direzekikan dengan kejayaan melimpah ruah.

Doa Ketika Memulakan Kerja, Dijauhi Perkara Yang Buruk

Doa dalam rumi:

Allahumma inni asaluka minkhair
Haazal'amali wakhairi maafiihi
Wa'uzubika minsyarri haazal 'amali wasyarri maafiihi
Innaka 'alaa kulli syai'inqadiir

Maksudnya:

Ya Allah, Aku memohon padaMu kebaikan pekerjaan ini dan segala kebaikan yang ada di dalamnya, dan aku berlindung padaMu daripada keburukan pekerjaan ini dan segala keburukan yang ada di dalamnya. Sesunģguhnya di atas segala sesuatu itu engkaulah yang Maha Berkuasa menentukannya.

Semoga perkongsian ini memberikan manfaat yang besar buat kita semua.

Sumber :  ilmanhati

Read More ....


Post a Comment

0 Comments

close