Aynorablogs | Berkongsi Informasi

Top Ads

Selamat Menyambut Ramadan 1444 H Kepada Semua Muslimin Muslimat

Selamat Menyambut Ramadan 1444 H Kepada Semua Muslimin Muslimat. Salam ramadan yang dirindui. Ramadan 1444 H datang lagi. Marilah sambut kehadirannya dengan damai, tenang dan penuh insaf.

Semoga dalam ramai-ramai hambaNya, kita menjadi yang terpilih dan disayangi oleh Allah SWT dan para Malaikatnya.

Berpuasalah kerana Allah Taala dan bukan kerana nak menunjuk kepada manusia. Kerana puasa adalah antara kita dengan Allah, hanya DIA yang tahu kita ni puasa sebenar-benarnya atau sebaliknya.

Selamat Menyambut Ramadan 1444 H Kepada Semua Muslimin Muslimat


Selamat Menyambut Ramadan 1444 H Kepada Semua Muslimin Muslimat

Ramadan 1444H datang lagi. Menguji hati yang lemah tak berdaya. Sama-sama melawan nafsu dan amarah. Sama-sama berjuang dalam lelah. Bertarung dengan diri sendiri. Kerana dalam baik ada buruknya yang baru kini kita sedari. Allah Maha menguji. Maka beruntunglah bagi mereka yang sabar.

Nabi bersabda:
"Ramadhan itu awalnya rahmat, pertengahannya adalah keampunan dan di akhirnya dibebaskan dari api neraka." 

Sebenarnya dalam bulan ramadhan yang suci, kita berperang dengan diri sendiri. Kenapa? Kerana semua syaitan telah diikat. Terpenjara. So, siapalah lagi yang paling jahat dan pendosa selama ini? Masa ni lah kita ketahui. Siapa diri kita sebenarnya?

Jika dalam bulan ramadan pun kita masih berbuat dosa, mengumpat, bermaksiat, melakukan kemungkaran dengan tanpa sekelumit rasa takut.. maka siapa sebenarnya yang syaitan dalam diri kita selama ini? Tepuk dada tanya iman, okay👌👌

Sebaik habis ramadan, maka kita tentu dah temui jawapannya siapakah kita selama ini di sisi Allah. Justeru, marilah sama-sama kita bermuhasabah diri, bantu membantu mengeluarkan segala kejahatan dalam diri dan mengekalkan segala kebaikan sebagai bekalan abadi ke akhirat nanti.

Insya Allah, memohon keampunanlah kepada Allah. Kerana hanya DIA yang layak mengampuni dosa-dosa setiap hambaNya.

Selamat berpuasa kepada semua umat islam di seluruh dunia!! Salam ramadhan 1444 H.

Read More ....


Post a Comment

0 Comments

close