Aynorablogs | Berkongsi Informasi

Top Ads

Amalan Zikir Bismillahirrahmanirrahiim Setiap Hari

Amalan Zikir Bismillahirrahmanirrahiim Sebelum Tidur, Setiap Hari. Perbanyak mengingati Allah walau dengan apa cara sekalipun, maka Allah akan selalu bersama kita dalam setiap keadaan. Penyerahan yang tidak berbelah bagi mengharapkan pertolongan dariNya. 

Mulakan setiap langkah dengan Bismillah, insya Allah kita berada di atas jalan yang diredhai.

Amalan Zikir Bismillahirrahmanirrahiim Setiap Hari

Amalan Zikir Bismillahirrahmanirrahiim


Dibaca Bismillah dan amalan berzikir sebelum tidur. Dengan membacanya kita mendapat pahala dan membaca Bismillah juga banyak fadhilatnya.

بِسْمِ ٱللهِ ٱلرَّحْمٰنِ ٱلرَّحِيمِ

1. Bismillahirrahmanirrahim’ mengandungi Asma Allah yang Maha Agung, sesiapa mengamalkannya akan memperolehi keberkatan yang besar.

2. Setiap huruf diberi 4000 kebajikan, dihapuskan 4000 kejahatan dan diangkat 4000 darjat.

3. Mengamalkan ‘Bismillahirrahmanirrahim’ 201 kali selepas solat lima waktu. Insya Allah, dikurniakan ganjaran yang besar dan dimakbulkan segala permintaan.

4. Sesiapa membaca sebanyak 20 kali selepas solat Tahajjud, Insya Allah dilapangkan rezeki, keadaannya lebih baik dan bercahaya rohnya.

5. Dibaca sebanyak 41 kali diantara solat sunat, Insya Allah penyakit cepat sembuh, permintaan diperkenankan, dikasihi makhluk dan ditakuti musuh.

6. Membaca 313 kali dan selawat 100 kali pada hari Ahad dengan menghadap kiblat sewaktu matahari terbit, Insy Allah akan mendapat rezeki tidak terduga.

7. Dibaca sebanyak 21 kali ketika hendak tidur, Insya Allah terpelihara daripada godaan syaitan, bencana manusia dan jin, kecurian, kebakaran dan kematian mengejut.

8. Baca 41 kali ke telinga orang pengsan, Insya Allah boleh segera memulihkannya.

9. Dibaca ketika hendak berjimak, Insya Allah akan melahirkan anak yang cerdas, terang hati, solih dan memperoleh baginya kebajikan sejumlah tarikan nafas anaknya itu.

10. Sekiranya ditulis 61 kali kalimat (بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ) dengan huruf Arab pada kertas putih lalu disisipkan ke perut ibu hamil; Insya Allah, akan hidup dan sihat anak dikandung.

11. Membaca 786 kali kemudian tiupkan pada air Ialu diminum orang yang bebal selama tujuh hari sewaktu matahari terbit, Insya Allah akan lenyaplah kebebalannya. Perkara yang sama juga dilakukan kepada adik-beradik, suami, isteri atau sesiapa yang dimaksudkan.

12. Membaca 786 kali lalu dihembuskan pada barangan niaga selama tujuh hari, Insya Allah maju perniagaannya.

13. Dibaca 50 kaIi terhadap orang zalim, Insya Allah akan menunduk atau menakutkannya serta akan naik keberanian dan kehebatan kepada pembacanya.

Semoga bermanfaat.

*Sumber
 
Anda boleh share entri ini , saya izinkan. Semoga kita semua dalam perlindungan Allah SWT..

Read More ....


Post a Comment

0 Comments

close