Aynorablogs | Berkongsi Informasi

Top Ads

Amalan Zikir Dengan Ganjaran Dua Juta Pahala

Amalan Zikir Dua Juta Pahalanya. Zikir adalah penenang paling mujarab jika kita tahu hikmahnya dan cara mengamalkannya. Nak hati tenang aman dan damai, berzikirlah. Ada banyak cara dan zikir yang di ajarkan oleh para ustaz dan ulama terutamanya zikir dan doa selepas solat. 

Namun tujuan zikir adalah untuk kita selalu mengingati Allah dan bukan mengira berapakah ganjaran Allah nak bagi. Jika kita ikhlas, insya Allah setiap amal kebaikan akan dicatit dengan sempurna tanpa sikit pun terkecuali. Allah kan Maha Agung. 

Amalan Zikir Dua Juta Pahalanya


Amalan zikir yang baik dan boleh di amalkan bila-bila masa tak mengira masa dan tempat yang diajarkan dalam kitab At-Targhib-wat-Tarhib, dikatakan boleh diganjari 2 juta pahala adalah seperti di bawah.

Amalan Zikir Dua Juta Pahalanya

Rasulullah SAW telah bersabda bahawa barangsiapa mengucapkan kalimah-kalimah ini, maka Allah SWT akan mencatatkan baginya dua juta pahala.

Pada bulan ramadan bagi setiap amal kebaikan dilipatgandakan sebanyak 10 kali ganda. 

Maka dengan mengucapkannya sekali akan dituliskan sebanyak 140 juta pahala dan sebanyak mana ianya dibacakan sebanyak itulah pahala yang akan diperolehinya.

Disyorkan Untuk Anda:

Get this widget

Lafaz zikirnya:


Laa ilahaillallahu wahdahu laa syarikalah
Ahadan somadan lam yalid walam yuulad
Walam yakullahuu kufuwan ahad


Cara amalan:


Di baca sebanyak 11 kali pada setiap kali berzikir. 

Semoga bermanfaat. Dan selamat mengamalkannya. Lagipun bacaan zikir ni mudah je.

Read More ....


Post a Comment

0 Comments

close