Aynorablogs | Berkongsi Informasi

Top Ads

Jalan Jalan Cari Makan Tengahari

Jalan Jalan Cari Makan Tengahari Di Hari Minggu. Dekat nak bukak sekolah, mak mak dan bapak bapak akan sibuk ke hulu ke hilir cari barang anak-anak. Nak cari kasut la, baju, stokin dan sebagainya. Begitu juga dengan famili kecil kami. Si bujang bongsu dah berusia 17 tahun. Dah tingkatan 5. Eh.. tetiba bulan 11 nanti dah mula exam beberapa subjek. Begitulah masa berlalu dengan pantasnya..

Setelah berhabis lebih ratusan ringgit, kami mula berasa lapar. Jam pun dah dekat 1.00 petang. Tak perasan pulak dah tiba masa makan. Dari JB ke Pontian, dah alang-alang kat situ.. kita cari port makan la kan..

Jalan Jalan Cari Makan Tengahari Di Hari Minggu


Dapat la satu restoran. Comel je keadaannya dan orang agak ramai. Dah rezeki, dapat satu meja kosong. Lihat menu yang dah siap di masak, ada 2 jenis ikan di masak asam pedas. Memang faveret En suami. 

Dapat lah dia melepas geram kepala ikan unga. Saiz agak besar, seketul gitu.. alhamdulillah.

Jalan Jalan Cari Makan Tengahari

Jalan Jalan Cari Makan Tengahari

Saya ambil bahagian ekor unga, saiz besar dan isi penuh. Masya Allah.. sedap, lembut dan segar rasa ikannya. 

Nampak dalam gambar macam banyak selambak kan saya makan.. tapi jangan tertipu.. hehe, saya ambik lebih sayur dan ulam raja. Jadi nampak membukit la pinggan saya tu.. haha

Untuk pinggan En suami dan anak bujang tak sempat nak snap, member dah melantak.. hehe, lapar sangat la tu. Orang lelaki mana nak kisah ambik gambar. Betul tak?

Akhir sekali, masa nak bayar memang terkejut. Untuk semua hidangan dengan 3 gelas air, harga cuma RM79.00 je. Alhamdulillah..

Disyorkan Untuk Anda:

Get this widget

Read More ....


Post a Comment

0 Comments

close