Aynorablogs - Info Tepat Dengan Lifestyle Terkini

Doa Dikurniakan Rahmat Dan Ketetapan Iman

Doa Dikurniakan Rahmat Dan Ketetapan Iman. Marilah berpagi-pagian kita berdoa, memohon izin daripada Allah untuk berjalan di atas muka bumiNya dengan dalam keadaan baik-baik saja. Dan di waktu malamnya kita akhiri dengan kebaikan sebelum beradu. Ternyata, Allah Maha Baik. Dari banyaknya doa yang kita panjatkan, tak ada satu pun yang Allah mungkiri, tidak hari ini pasti ada esok hari.
Info Yang Anda Cari:

Doa Dikurniakan Rahmat Dan Ketetapan Iman 


Alhamdulillah.

Berpeluang sekali lagi blog Aynora berkongsi satu doa yang baik, bagus diamalkan selepas solat fardhu.

Doa Dikurniakan Rahmat & Ketetapan Iman


Dalam Rumi:

Rabbana laa tuzigh qulubana
Ba'da izhadaitanaa
Wahablana milladunk karohmah
Innaka anttal wahhaab

Doa Dikurniakan Rahmat Dan Ketetapan Iman

Maksudnya:

Wahai Tuhanku! 
Janganlah Engkau memesongkan hati kami 
Sesudah Engkau memberi petunjuk kepada kami
Dan kurniakanlah kepada kami limpah rahmat dari sisiMu
Sesungguhnya Engkau jualah Tuhan yang melimpah-limpah pemberianNya

Semoga bermanfaat untuk semua pembaca blog ini dan juga sebagai rujukan kepada diri sendiri.

Disyorkan Untuk Anda:

Get this widget
Aynorablogs - Info & Lifestyle - Segala sesuatu dalam hidup ini akan pergi dan tidak pernah lagi kembali kecuali DOA. Ia pergi dengan HARAPAN dan Ia kembali dengan REDHA dan KURNIA.
#Penafian:❤:
Gambar, artikel ataupun video yang ada di dalam blog ini ada sesetengahnya yang diambil dari pelbagai sumber media lain. Hak Cipta sepenuhnya dipegang oleh sumber tersebut. Jika timbul masalah mengenai perkara ini, anda boleh menghubungi saya di Contact Me. Artikel dan catatan adalah ulasan serta pendapat peribadi saya berdasarkan persekitaran, pengalaman dan pengetahuan. Kesilapan (jika ada) adalah khilaf saya dan mohon dimaafkan. - Aynora.

Post a Comment

1 Comments

  1. Terkmakasih sharingnya kak. Nakbsaya coba hapalkan nanti. Apa lagi tak panjang pun 😍

    ReplyDelete

Boleh komen jika mahu, boleh LIKE jika suka. TERIMAKASIH.