Header Ads

Korean Time! #2 : The Great Doctor


Advertisement
As-salam,

Ingat tak lagi saya pernah buat entri berkaitan The Great Doctor. Drama bersiri korea ini sudahpun ditayangkan kat ONE HD saluran 393 Astro. Sesiapa yang mendaftar dengan Astro Beyond aje dapat tengok cerita ini. Saya pun sempat tengok episod 1 pada 11/9/2012. Not bad, mula2 ni macam ada lawak dan tak faham sangat tetapi biasalah, semua cerita macam itu. Tak kenal maka tak cinta.

The Great Doctor (K-Drama), K-Dramas, Lee Min Ho

Episod kat atas ni semasa Choi Young berada di tengah2 jalan, dia tak tahu nak pergi mana........ 
Dia sampai di sebuah kuil dan bertemu dengan seorang sami di situ. 


Dia kata, "Saya datang daripada syurga (ground to this heaven). Saya nak cari doktor sakti (God Doctor). Apakah awak tahu di mana saya boleh cari dia?" 

Sami itu kata, "humm....maksud awak doktor? doktor yang macam mana? doktor biasa? doktor gigi?...bahagian mana yang sakit?" 

Choi Young tunjukkan lehernya. Dan sami itu sangkakan dia perlukan pembedahan plastik. Sami itu siap bagi nama hospital lagi...lawak sikit kan??

The Great Doctor (K-Drama), K-Dramas, Lee Min Ho

Inilah doktor yg nak diculik dan bawa balik ke kayangan...haha..Doktor ni siap nak cabut lari tapi tak lepas...


The Great Doctor (K-Drama), K-Dramas, Lee Min Ho t

Ketika babak ini doktor perempuan ini merayu agar dia dilepaskan. Dan cahaya putih itu adalah tempat CY nak balik ke kayangan dengan menmbawa doktor itu sekali.

##gambar-gambar kat atas itu adalah diambil dari sini...

selamat menonton,
aynora nur
Tudung kanak-kanak

6 comments:

Boleh komen jika mahu, boleh LIKE jika suka. TERIMAKASIH.

Powered by Blogger.