Selamat Menyambut Hari Malaysia Pada 16 September

aynora nur | 16 September, 2012,11:59 AM |
Advertisement
As-salam,

Wahai my readers...dah berapa kali kita sambut Hari Malaysia ni? Bila dikira secara rasmi iaitu berdasarkan cuti umum yang kerajaan bagi, saya rasa baru dua ataupun tiga tahun, kan? Tetapi sebenarnya Hari Malaysia ni dah nak masuk 49 tahun. Sebabnya sejarah penubuhan Malaysia ialah pada 16 September 1963. Jadi kita dah wujud sebagai 1 Malaysia sejak bertahun dulu. Kenapa sejak kebelakangan ini sahaja baru sibuk orang bercakap pasal semangat kemalaysiaan.

Kepada yang sedang berehat, bercuti, makan angin dan naik bot pegi mancing (macam en suami dan kawan-kawan), jaga diri, jangan lalai kerana malang tidak berbau!


 


Setidak-tidaknya, luangkan masa kenang sedikit sejarah hari malaysia ini. Fahami erti sebenar semangat satu malaysia yang sedang kerajaan semaikan. Lakukan semua aktiviti dalam apa bidang sekalipun dengan semangat penuh kedamaian dan keamanan.

ps: Malaysia Boleh! aynora nur pun boleh...(tumpang sekaki..)

Aynora Nur adalah seorang penulis blog separuh masa, terlibat dalam bidang hartanah dan perkhidmatan – di Johor, Malaysia. Lulusan MBA. Aktif berblog sejak tahun 2010. Hubungi saya untuk Promosi produk dan servis • Entry kekal di blog • • Pakej mengikut bajet • Daily PV : 35,000 - 45,000 • Monthly PV : 1.1juta - 1.5juta. Info lanjut di about me ...
 
loading...
6 Komen untuk "Selamat Menyambut Hari Malaysia Pada 16 September"

Selamat hari malaysia juga..salam 1 malaysia dan salam kena ..http://kate-na.blogspot.com/2012/09/segmen-blogwalking-sambil-follow-1.html sila folow blog saya utk merapatkan lagi sesama bloger..

Yeay!! Yang penting coti coti malaysia..hikhik

DISCLAIMER: All content provided on this "Aynorablogs.Com – Inspirasi Wanita" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Aynorablogs.Com – Inspirasi Wanita will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Boleh komen jika mahu, boleh LIKE jika suka. TERIMAKASIH.

Kisah 25 Filsuf Barat (MATLUTHFI)!! Harga cuma RM22.50 (Asal RM25.00)!

Buat Duit Blog
Back To Top