Enter your keyword

18 October, 2012

Kenapa Mesti Join Segmen?

As-salam,

Entri ini bukan entri merapu, cuma saya nak share sikit mengenai segmen dan segala macam giveaway yang melimpah di dalam dunia blog masa kini. Ada setengah orang tak ingin pun nak join segmen, mungkin disebabkan syarat dan kerja yang dikenakan buat berlambak2, ada pulak sesetengah blogger yang bijak, mereka sekadar meletakkan satu dua syarat, yang itu saya sangat suka, sonang mak cik nak join..hihi

Sertai segmen terutamanya yang boleh meningkatkan trafik blog amatlah langkah mudah yang patut dilakukan oleh blogger2 yang belum ramai follower dan trafik ciput semacam...(sayalah tu). Sambil tambah jumlah pengikut yang setia ataupun tidak, kita boleh juga buat kembara jalanan dari satu blog ke blog yang lain..dari situ kita juga boleh dapat ilmu yang mungkin kita terlepas...betul tak?

Secara amnya, join segmen sangat berguna untuk:

1) tambah follower (blog aynoranur.com dibuka pada bulan oktober 2011, jumlah follower sekarang hampir 600++)
2) Naikkan trafik blog daripada 0-10 pageviews sehari, kini hampir 500 pageview sehari, okeylah...
3) Kongsikan ilmu yang kita ada
4) Tambah pengetahuan dari bolg orang lain yang berbeza latar belakang
5) Tambah pendapatan (dengan adanya encik nuffnang, google adsense, dsb)
6) Untuk yang masih solo/ bujang boleh pilih awek @ cewek dari blogwalking, yg dah kahwin jangan menggatal pula!
7) mengembangkan networking dalam dunia perniagaan online...

Join segmen dapat lebih dari 4 follower?? Relevankah?

Cukuplah banyak itu dulu yang saya share, lain kali kita gali lagi...hihi

>Dengan berblog dan join segmen, saya dapat survey tentang k-drama kegilaan saya, jangan mare...<
  

5 comments:

  1. Setuju!saya pun j0in segmen pasal nak up kan bilangan f0llower n nak pr0m0te blog sendiri.:p

    ReplyDelete
  2. join segmen sebab nak promote blog... tambah kenalan... review cite...
    kadang tu ikut mood juga untuk join segmen... ^_^

    ReplyDelete
  3. Ini kita namakan sikit2 jadi bukit..tapi saya tabik awak ler cepat naik dalam dunia blogging!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. t/kasih hanif, tapi blog awak dpt pageviews tinggi. Mungkin sebab SEO bagus, tahniaaah..

      Delete

Boleh komen jika mahu, boleh LIKE jika suka. TERIMAKASIH.