Kenapa Mesti Join Segmen?

aynora nur | 18 October, 2012,11:44 PM |
Advertisement
As-salam,

Entri ini bukan entri merapu, cuma saya nak share sikit mengenai segmen dan segala macam giveaway yang melimpah di dalam dunia blog masa kini. Ada setengah orang tak ingin pun nak join segmen, mungkin disebabkan syarat dan kerja yang dikenakan buat berlambak2, ada pulak sesetengah blogger yang bijak, mereka sekadar meletakkan satu dua syarat, yang itu saya sangat suka, sonang mak cik nak join..hihi

Sertai segmen terutamanya yang boleh meningkatkan trafik blog amatlah langkah mudah yang patut dilakukan oleh blogger2 yang belum ramai follower dan trafik ciput semacam...(sayalah tu). Sambil tambah jumlah pengikut yang setia ataupun tidak, kita boleh juga buat kembara jalanan dari satu blog ke blog yang lain..dari situ kita juga boleh dapat ilmu yang mungkin kita terlepas...betul tak?

Secara amnya, join segmen sangat berguna untuk:

1) tambah follower (blog aynoranur.com dibuka pada bulan oktober 2011, jumlah follower sekarang hampir 600++)
2) Naikkan trafik blog daripada 0-10 pageviews sehari, kini hampir 500 pageview sehari, okeylah...
3) Kongsikan ilmu yang kita ada
4) Tambah pengetahuan dari bolg orang lain yang berbeza latar belakang
5) Tambah pendapatan (dengan adanya encik nuffnang, google adsense, dsb)
6) Untuk yang masih solo/ bujang boleh pilih awek @ cewek dari blogwalking, yg dah kahwin jangan menggatal pula!
7) mengembangkan networking dalam dunia perniagaan online...

Join segmen dapat lebih dari 4 follower?? Relevankah?

Cukuplah banyak itu dulu yang saya share, lain kali kita gali lagi...hihi

>Dengan berblog dan join segmen, saya dapat survey tentang k-drama kegilaan saya, jangan mare...<
  
Tag : Segmen
Aynora Nur adalah seorang penulis blog separuh masa, terlibat dalam bidang hartanah dan perkhidmatan – di Johor, Malaysia. Lulusan MBA. Aktif berblog sejak tahun 2010. Hubungi saya untuk Promosi produk dan servis • Entry kekal di blog • • Pakej mengikut bajet • Daily PV : 35,000 - 45,000 • Monthly PV : 1.1juta - 1.5juta. Info lanjut di about me ...
 
loading...
5 Komen untuk "Kenapa Mesti Join Segmen?"

Setuju!saya pun j0in segmen pasal nak up kan bilangan f0llower n nak pr0m0te blog sendiri.:p

join segmen sebab nak promote blog... tambah kenalan... review cite...
kadang tu ikut mood juga untuk join segmen... ^_^

Ini kita namakan sikit2 jadi bukit..tapi saya tabik awak ler cepat naik dalam dunia blogging!!!

t/kasih hanif, tapi blog awak dpt pageviews tinggi. Mungkin sebab SEO bagus, tahniaaah..

DISCLAIMER: All content provided on this "Aynorablogs.Com – Inspirasi Wanita" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Aynorablogs.Com – Inspirasi Wanita will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Boleh komen jika mahu, boleh LIKE jika suka. TERIMAKASIH.

Kisah 25 Filsuf Barat (MATLUTHFI)!! Harga cuma RM22.50 (Asal RM25.00)!

Buat Duit Blog
Back To Top