Analisis SEO Blog Secara Percuma

aynora nur | 10 November, 2012,9:22 AM |
Advertisement
As-salam,

Bagi yang nak analisis blog menggunakan website percuma tanpa bayaran, korang boleh cuba laman web ini, seoanalyser.net. Taip alamat blog korang pada bahagian yg dinyatakan dan tekan Enter.



Address untuk SEO analysis
Then, bila korang dah Enter, tunggu beberapa saat untuk system capture your blog information. Bila dah okey, keluarlah berapa persen korang punya tahap SEO. SEO = Search Engine Optimaization amat penting bagi sesebuah website/blog agar enjin carian senang tangkap content yang dimasukkan daripada blog kita. Bagi blog saya, 56% dikira masih weak kerana tidak menggunakan kaedah SEO yang betul.

Last week, my SEO blog is 0%!!! Bila tengok analisis daripada google, saya ubah sedikit demi sedikit, dan setting blog juga saya update, maka selepas seminggu SEO blog saa 56%. Alhamdulillah. Ada banyak benda yang perlu diberikan perhatian untuk capai SEO yang tinggi. Kena pandai main H tag, keywords, Bing Indexed, pasang sitemap, dsb.


Kalau korang tak kisah dengan SEO blog masing2 pun tak mengapa, mungkin sebab blog korang tak perlukan tools ini. But for me, apa2pun untuk update blog dan ikut perubahan teknologi berblog, tidak ada salahnya buat benda2 ni di blog.

p/s: Tidak semua orang sukakan perubahan, tetapi mana ada pantai yang tak berubah, kan? Inikan pula hati manusia!! hahaaa!!
Aynora Nur adalah seorang penulis blog separuh masa, terlibat dalam bidang hartanah dan perkhidmatan – di Johor, Malaysia. Lulusan MBA. Aktif berblog sejak tahun 2010. Hubungi saya untuk Promosi produk dan servis • Entry kekal di blog • • Pakej mengikut bajet • Daily PV : 35,000 - 45,000 • Monthly PV : 1.1juta - 1.5juta. Info lanjut di about me ...
 
loading...
2 Komen untuk "Analisis SEO Blog Secara Percuma"

Kalau nak ramai pembaca, kena jugak usaha utk lebih SEO .. :)

www.anastasyea.com

saya setuju tu, kena usaha berlipat ganda...

DISCLAIMER: All content provided on this "Aynorablogs.Com – Inspirasi Wanita" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Aynorablogs.Com – Inspirasi Wanita will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Boleh komen jika mahu, boleh LIKE jika suka. TERIMAKASIH.

Kisah 25 Filsuf Barat (MATLUTHFI)!! Harga cuma RM22.50 (Asal RM25.00)!

Buat Duit Blog
Back To Top