Filem 'Hobbit' Filem No 1 Dengan Kutipan Mencecah USD434 Juta

aynora nur | 24 December, 2012,4:39 PM |
Advertisement
As-salam,

Artikel kali ini saya nak sentuh sikit tentang kejayaan yang amat besar bagi sebuah filem luar negara. Filem yang saya maksudkan adalah Hobbit. Sekarang ini Filem 'The Hobbit: An Unexpected Journey' sedang berada di puncak kejayaan dengan kutipan mencecah USD36.7 juta bagi minggu kedua tayangannya.  

Dengan kutipan tersebut dan dicampur dengan kutipan tiket di seluruh dunia berjumlah USD91 juta, dan lain2 tayangan, sesetakat hari ini, Hobbit telah mengutip sebanyak USD434 juta. Hanya untuk 2 minggu aje tau! Memang hebat! Kalau korang dah lupa, Hobbit adalah prekuel kepada trilogi "The Lord of the Rings', juga filem yang sangat berjaya.. 

Berikut rekod kutipan filem Hobbit berbanding filem-filem lain di beberapa negara di seluruh dunia (tidak termasuk di U.S dan Kanada):

'The Hobbit: An Unexpected Journey'


1. "The Hobbit: An Unexpected Journey," $91 juta.
2. "Life of Pi," $23.2 juta.
3. "Rise of the Guardians," $13.7 juta.
4. "Skyfall," $9 juta.
5. "Wreck-It Ralph," $7.3 juta.
6. "The Twilight Saga: Breaking Dawn — Part 2," $6.6 juta.
7. "Pitch Perfect," $6 juta.
8. "Les Miserables," $4.2 juta.
9. "Love 911," $3.2 juta.
10. "De L'autre Cote du Periph," $3.1 juta.


So, amacam? Ada semangat tak untuk berjaya macam mereka. Kita boleh, kerana kita dan mereka juga menggunakan akal yang sama sebagai insan. Mari kita fikir-fikirkan..


Aynora Nur adalah seorang penulis blog separuh masa, terlibat dalam bidang hartanah dan perkhidmatan – di Johor, Malaysia. Lulusan MBA. Aktif berblog sejak tahun 2010. Hubungi saya untuk Promosi produk dan servis • Entry kekal di blog • • Pakej mengikut bajet • Daily PV : 35,000 - 45,000 • Monthly PV : 1.1juta - 1.5juta. Info lanjut di about me ...
 
loading...
8 Komen untuk "Filem 'Hobbit' Filem No 1 Dengan Kutipan Mencecah USD434 Juta "

hebat la.. tak tau bila nak pergi tengok

betul zool, memang awesome! Dah kaya makin kaya...

X Sabar Rasanya nk tunggu The Hobbit : Desolation Of The Smaug (part2)

perghhh kaya btol camnie.....kutipan filem jer dh cecah rm 434 juta dlm minggu ke dua tayangan.....

dah nak kluar ke? yang ini pun tak berkesempatan tengok lagi..

sebab itu saya buat entri, nak bagi naik semangat ..

wahhh...apa la yg hebat sgt tu yer..sampai camtu sekali

I suka life of pi. Filem kesusasteraan yang cukup baik. Segalanya baik dari the hobbit. Jln ceritanya teratur dan penuh makna. The hobbit cam dongeng.

DISCLAIMER: All content provided on this "Aynorablogs.Com – Inspirasi Wanita" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Aynorablogs.Com – Inspirasi Wanita will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Boleh komen jika mahu, boleh LIKE jika suka. TERIMAKASIH.

Kisah 25 Filsuf Barat (MATLUTHFI)!! Harga cuma RM22.50 (Asal RM25.00)!

Buat Duit Blog
Back To Top