Doa Cepat Dapat Kerja

aynora nur | 06 February, 2014,3:49 PM |

Doa Cepat Dapat Kerja | "Doa itu adalah senjata orang beriman." Sebagaimana kita ketahui, Allah selalu menguji hambaNya yang Dia kasihi dan mengaku beriman kepadaNya. Oleh itu jika kita benar-benar beriman kepada Allah, jalani sahaja ujian yang mendatang sambil menadah tangan berdoa untuk diberikan jalan dan penyelesaian.

Tetapi jangan lupa berusaha dengan mengikut kudrat dan kemampuan kita agar hidup tidak dihantui dengan keluh kesah dan kekesalan.

Doa Cepat Dapat Kerja
Doa Cepat Dapat Kerja Dalam Rumi:

Rabbi inni limaa anzalta ilayya min khairin faqiir...


Maksudnya:

“Wahai Tuhanku, sesungguhnya aku sangat berhajat kepada sebarang rezeki pemberian yang Engkau berikan.”(Surah Al-Qashash: Ayat 24)


Cara Amalan:

Bacalah setiap kali selepas solat.

1. Dimulakan dengan Istighfar-100 kali.
2. Shalawat Nabi 100 kali.
3. Surah Al-Waqiah-1 kali.

Baca doa ini ketika mencari kerja atau pun mencari jodoh. Doa ini di baca/diamalkan oleh Nabi Musa ketika sedang lapar.
#Inspirasi Wanita❤:
Segala sesuatu dalam hidup ini akan pergi dan tidak pernah lagi kembali, ;) :) kecuali DOA. Ia pergi dengan HARAPAN dan Ia kembali dengan REDHA dan KURNIA..
Tag : Himpunan Doa

Aynora Nur seorang blogger part time di Johor, Malaysia. Lulusan MBA. Aktif berblog sejak tahun 2010. Hubungi saya untuk Promosi produk dan servis. • Daily PV : 35,000 - 45,000 Info lanjut di about me ...
 

USERS
2 Komen untuk "Doa Cepat Dapat Kerja"

thanx atas kongsian.. sy still xdpt kje lg..huhu..dgn doa nie cre sy ikhtiar jugak kan.. thanx again.. :)

Lagi Heboh nih para cowok pada bahas Doa ilmu mahabbah (pengasihan) Nabi Yusuf agar dapat pacar, Temen2ku cowok pada pegang HP semua, pada browsing mulu katanya si di website milik Mbak Hidayah ini www.IlmuMahabbah.com


sekedar share info bagi yang jomblo hehehe :D

DISCLAIMER: All content provided on this "Aynorablogs.Com – Inspirasi Wanita" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Aynorablogs.Com – Inspirasi Wanita will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Boleh komen jika mahu, boleh LIKE jika suka. TERIMAKASIH.

loading...
Buat Duit Blog
Back To Top