Cara Memasak Menggunakan Kiub Maggi Dengan Betul

aynora nur | 30 November, 2016,8:59 PM |
Advertisement
Cara Memasak Menggunakan Kiub Maggi Dengan Betul. Siapa yang rajin memasak kat sini sila angkat tangan.., kalau rajin mesti anda pernah gunakan kiub maggi. Saya nak kongsikan cara yang betul guna kuib maggi ketika memasak.

Selama ni cara kita guna salah ke? Atau anda tak pernah guna kiub maggi? Saya ada guna tetapi jarang-jarang..., tetapi sejak saya tahu menyimpan stok kiub maggi ayam di rumah boleh memudahkan kerja-kerja memasak terutamanya ketika hendak menumis sayur, maka saya sering beli banyak-banyak untuk persediaan kecemasan.

Jadi, artikel ini adalah sebagai rujukan kepada diri sendiri jugak..hihi

Cara Memasak Menggunakan Perisa Kiub Maggi Dengan Betul

Cara Memasak Menggunakan Kiub Maggi Dengan Betul

Kiub maggi memang mudahkan urusan memasak, menyedapkan makanan dan ringkas. Tetapi ada yang tidak tahu cara sebenar memasak gunakan kiub maggi tu...

Baiklah.

Jika anda nak masak guna perisa kiub maggi, guna kan sedikit sahaja kiub tersebut. Contohnya, jika nak goreng sayur, belah suku kiub maggi. Kemudian, basahkan dengan sedikit air terlebih dahulu supaya kiub maggi itu larut dalam air. Barulah masukkan dalam campuran sayur yang hendak di tumis.

Kalau anda biarkan ia berketul, kiub tersebut tidak larut dengan betul. Ini boleh menyebabkan sayur atau masakan tidak sekata rasanya.

Anda boleh cuba dengan masakan anda untuk nampak perbezannya.

Selamat mencuba cara memasak menggunakan perisa kiub maggi.
Tag : Petua
Aynora Nur adalah seorang penulis blog separuh masa, terlibat dalam bidang hartanah dan perkhidmatan – di Johor, Malaysia. Lulusan MBA. Aktif berblog sejak tahun 2010. Hubungi saya untuk Promosi produk dan servis • Entry kekal di blog • • Pakej mengikut bajet • Daily PV : 35,000 - 45,000 • Monthly PV : 1.1juta - 1.5juta. Info lanjut di about me ...
 
loading...
0 Komen untuk "Cara Memasak Menggunakan Kiub Maggi Dengan Betul"
DISCLAIMER: All content provided on this "Aynorablogs.Com – Inspirasi Wanita" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Aynorablogs.Com – Inspirasi Wanita will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Boleh komen jika mahu, boleh LIKE jika suka. TERIMAKASIH.

Kisah 25 Filsuf Barat (MATLUTHFI)!! Harga cuma RM22.50 (Asal RM25.00)!

Buat Duit Blog
Back To Top