Aynorablogs | Berkongsi Informasi

Top Ads

Drama Tentang Dhia : Berakhir Dengan Tragis?

Salam sayang,

Sudahkah korang tengok episod Tentang Dhia slot Akasia di TV3 sepanjang minggu ini? Sebelum ini saya ada juga sebut/tulis tentang drama yang menarik ini kat sini, & kat sini. Begitu beratnya dugaan yang ditanggung, rentetan daripada caci maki dan hamun dari mak mertua, kemalangan kereta dan akhirnya terima berita pulak Dhia ada cancer. Hmm, sedih kan...

Dan, at last Dhia pergi bersama derita dan dugaan yang ditanggung hingga ke akhir hayat. Perjalanan hidup kita siapa yang tahu? Betul tak?
Menonton Tentang Dhia membuatkan kita terfikir bahawa segala dugaan yang diturunkan kepada kita pasti ada hikmahnya. Cuma samada ia lambat atau cepat sahaja. Tengok shj watak Azmi dan Melly. Selepas segala kacau bilau yg berlaku, ada tangan yang pemurah datang menghulur meringankan beban mereka.

Disebalik segala yang digambarkan dalam drama tersebut, saya sangat suka dengan penulis skripnya. Penulis skrip adalah Azlina Pa'wan. Dia memang selalu buat cerita yang penuh hikmah dan tema. Tahniah untuk beliau!

Smile!
aynora nur

Terima kasih kerana membaca Dunia Kita di sini. Sila Klik 'LIKE' Jika Suka Dan Sila Beri Pandangan ye, Lots of Love...AA

Read More ....


Post a Comment

0 Comments

close