Aynorablogs | Berkongsi Informasi

Top Ads

Helikopter AS Terhempas Di Korea Selatan

Daripada Kosmo online! saya kongsikan berita terkini perkembangan terbaru keadaan di Korea Selatan.

SEOUL - Sebuah helikopter milik tentera Amerika Syarikat (AS), Sikorsky CH-53 terhempas semasa mendarat di sebuah pangkalan tentera Korea Selatan semalam, kata polis dan beberapa pegawai tentera.

Helikopter pengangkut itu mendarat di padang sasar di pangkalan tentera tersebut yang terletak di Cheorwon, 88 kilometer ke utara Seoul.

Menurut agensi berita Yonhap News Agency, helikopter tersebut mendarat selepas ia menyertai satu latihan ketenteraan selama tiga jam. Lima buah lagi helikopter turut terlibat dalam latihan itu.

Helikopter tersebut kemudian terbakar selepas ia terhempas. Semua 21 askar AS yang menaiki helikopter itu terselamat. Seramai 15 daripada 21 askar itu telah dibenarkan keluar dari hospital selepas mereka menerima rawatan. Enam lagi askar tersebut yang masih dirawat dilaporkan berada dalam keadaan stabil. - Agensi

Dalam perkembangan lain, Korea Utara sekali lagi mengancam mahu menyerang Korea Selatan. Kita berharap janganlah krisis di dua negara bersekutu ini berterusan. Yang menjadi mangsa adalah rakyat yang tidak berdosa!

Selamat membaca info di atas, happy reading! 

Read More ....


Post a Comment

1 Comments

Boleh komen jika mahu, boleh LIKE jika suka. TERIMAKASIH.

close