Aynorablogs | Berkongsi Informasi

Top Ads

Berdoa Dengan Al Asmaul Husna | Ar Rahim

Berdoa dengan al asmaul husnaa- Ar-Rahim | Al Asmaul Husnaa adalah nama-nama Allah yang berjumlah 99 semuanya. Apabila kita menyebut nama-nama tersebut, ia mempunyai pengaruh dan manfaat yang amat besar dan hebat sekali bagi pekerjaan yang sedang kita kerjakan. Itulah sebabnya kita digalakkan berdoa dengan al asmaul husnaa ini.

Cara-Cara berdoa dengan al asmaul husnaa | Ar Rahiim


1) Baca kalimah di bawah ini terlebih dahulu:2) Kemudian baru di baca asmaul husnaa yang berikut:

Ya Rahiim - dibaca 100 kali setiap hari

Ertinya: Maha Penyayang


Dialah yang Maha Penyayang kepada hambaNya yang beriman. Dialah yang memberi rahmat yang besar yang tak dapat dinilai dengan harta benda dan kenikmatan apapun di dunia. Rahmat inilah yang khusus diberikan Allah kepada hambanya yang beriman kelak diakhirat.

Seandainya kita dapat terus menerus membaca Ya Rahiim sebanyak 100 kali setiap hari, insyaAllah kita dapat mempunyai daya tarik yang besar sekali sehingga orang sekeliling kita merasa cinta dan kasih sayang kepada kita.

3) Kemudian setelah selesai membaca asmaul husnaa di atas, lalu teruskan membaca kalimah seperti di bawah ini:
4) Akhir sekali berdoalah untuk perkara yang dihajati dengan penuh keyakinan, khusyuk dan tawadduk hanya kepada Allah. Allah Maha Mendengar doa hamba-hambaNya.Rujukan:

1. Himpunan ayat-ayat al-Quran dan Khasiat Bismillah, Surah al-Fatihah, ayatul Kursi, Surah al-Ikhlas dan Surah al-Qadr & Asmaul Husnaa - Muhfudli Sahli


Read More ....


Post a Comment

2 Comments

  1. mantab deh makasih untuk hsarenya smeoga kita seemua makin di dekatkan pda-Nya

    ReplyDelete

Boleh komen jika mahu, boleh LIKE jika suka. TERIMAKASIH.

close