Aynorablogs | Berkongsi Informasi

Top Ads

Drama Korea God's Gift - 14 Days

Drama Korea God's Gift - 14 Days | Drama ini adalah di antara genre drama korea yang saya suka. Oleh kerana ia agak lain dari biasa, Drama Korea God's Gift - 14 Days tidak membosankan, penuh suspen dan agak misteri. Ada sesetengah watak yang agak meragukan, seolah-olah mereka sedang menyembunyikan sesuatu. Dalam tempoh 14 hari yang Tuhan beri itu, watak utamanya cuba merungkai misteri pembunuhan anaknya.Sinopsis Drama Korea God's Gift - 14 Days 


Kim Soo- hyun adalah seorang ibu muda yang sedang berhadapan situasi di mana anaknya telah diculik dan dibunuh. Dia mendapat peluang kembali ke dalam masa dua minggu sebelum kejadian itu, dan telah berusaha untuk menyelamatkan anaknya sebelum dia mati sekali lagi.

Apabila seorang ibu kehilangan anak, dia melahirkan rasa menyesal dan terkilan tentang banyak perkara yang beliau telah lakukan dan ingin mengulangi segalanya dengan cara yang berbeza jika diberi peluang sekali lagi. Kim Soo Hyun (Lee Bo Young) sentiasa memaksa anak perempuannya, Saet Byeol (Kim Yoo Bin ), bukan sahaja untuk berjaya di sekolah tetapi juga untuk sentiasa menjadi yang pertama dalam peperiksaannya. Tetapi tragedi berlaku apabila Saet Byeol diculik dan dibunuh , meninggalkan Soo Hyun dan suaminya, Han Ji Hoon ( Kim Tae Woo ), tanpa petunjuk yang boleh dilakukan mengapa perkara yang tragis itu berlaku dalam keluarga mereka.

Detektif Ki Dong Chan ( Jo Seung Woo ) berjuang untuk mencari pembunuh, manakala Detektif Hyeon Woo Jin ( Jung Gyu Woon ), yang berkongsi sejarah masa lalu dengan Soo Hyun, cuba untuk melakukan apa yang dia boleh untuk membantu wanita itu.

Tetapi apabila Soo Hyun diberi peluang untuk kembali dalam masa 14 hari untuk mengubah perjalanan peristiwa dan kejadian itu, bolehkah dia mencari pembunuh dan menyelamatkan nyawa anaknya itu?

Watak dalam God's Gift - 14 Days

Lee Bo-young sebagai Kim Soo-hyun. Seorang penerbit program TV semasa yang berjaya. Dia mengembara ke masa lepas iaitu 14 hari sebelum anaknya hilang dan diculik dan untuk membawanya hidup semula.


Sumber: Viki.Com

Jo Seung-woo sebagai Ki Dong-chan. Beliau adalah bekas pegawai polis yang sangat bagus tetapi meninggalkan jawatan tersebut selepas satu insiden. Kini dia menjadi pegawai penyiasat persendirian, Dong-chan memiliki kaitan secara peribadi terhadap kes tersebut dan membantu Soo-hyun ketika dia diberikan 14 hari ke masa lampau.

Kim Tae-woo sebagai Han Ji-hoon. Dia adalah seorang peguam hak-hak manusia yang sangat komited pada kerjanya dan suami penyayang kepada Soo-hyun dan ayah yang baik kepada Saet-byul. Tetapi dia juga ada menyembunyikan satu rahsia!

Jung Gyu-woon sebagai Hyun Woo-jin. Seorang detektif daripada jabatan jenayah keganasan, lulusan daripada akademi polis yang cemerlang dan dianggap sebagai bakal pesuruhjaya polis oleh rakan-rakannya. Dia adalah bekas kekasih Soo-hyun, dan secara tiba-tiba didatangi oleh Soo-hyun yang memohon bantuannya untuk mencari anaknya yang hilang dalam masa 14 hari. Sesuatu yang sukar dipercayai, dia tersekat dalam kes ini dan kerjayanya menjadi taruhan dalam usaha membantu Soo-hyun. Dan, terbongkar bahawa dia pembunuh Saet-Byul? Benarkah?

Kim Yoo-bin sebagai Han Saet-byul yang merupakan anak pasangan Soo-hyun dan Ji-hoon. Saet-byul adalah kanak-kanak yang comel dan nakal tetapi mengalami masa sukar sewaktu di sekolah. Dia tidak memperolehi gred yang bagus tetapi memiliki hati yang baik. Kawan baiknya hanyalah Young-gyu.

Baro sebagai Ki Young-gyu. Remaja kurang upaya (OKU) ini menghalami gangguan mental sejak usianya 6 tahun. Dia adalah rakan tadika Saet-byul dan cuba membantunya ketika dia dibunuh. Namun kerana kekurangan tersebut, dia gagal membantu Han Saet-byul.

Dibintangi oleh Lee Bo-young, Jo Seung-woo, Kim Tae-woo, Jung Gyu-woon and Kim Yoo-bin. Di siarkan oleh saluran ONE HD 393 pada Isnin & Selasa pada pukul 09:55 malam.

Info drama God's Gift - 14 Days

Pengarah: Lee Dong-Hoon
Network: SBS
Jumlah Episode: 16
Masa siaran: Isnin & Selasa 09:55mlm
Bahasa: Korea

Selamat menonton drama menarik ini.

Read More ....


Post a Comment

0 Comments

close