Aynorablogs | Berkongsi Informasi

Top Ads

Petua Mudah Hilangkan Senggugut

Petua Mudah Hilangkan Senggugut - Siapa antara pembaca kat sini yang pernah terkena senggugut? Saya pun pernah. Tetapi kini dah hilang, alhamdulillah...

Sebelum ini saya ada buat artikel pasal senggugut, boleh baca pada pautan ini, 9 Cara Merawat Senggugut,

Namun terdapat cara yang senang untuk mengatasi senggugut. Petua ini saya amalkan dan kesannya memang menakjubkan berkat izin Allah.Petua Mudah Hilangkan Senggugut


1) Campurkan halia yang telah ditumbuk dengan serbuk lada hitam. Kuantiti sama banyak antara kedua-dua bahan. Contohnya satu inci halia dengan satu sudu kecil serbuk lada hitam. Makan dalam 1 @ 2 minggu sebelum haid .Terpulang cara anda nak memakannya. Boleh juga makan dengan air suam. In syaa Allah, sekali makan anda tidak akan dapat senggugut selama 3 bulan berturut-turut.

2) Selain itu boleh juga minum air suam banyak-banyak. Kerana, air suam boleh melancarkan perjalanan darah dan mengurangkan senggugut. Amalkan minum air suam dengan kerap. Insyaa Allah, senggugut boleh hilang. 

3) Amalkan air perahan halia selama sebulan berturut-turut. Minum dua kali sehari. Jika masih terasa sakit lagi, rendamkan kaki dengan air garam. Lama-kelamaan rasa sakit senggugut akan hilang. 

Selamat mencuba. 

Read More ....


Post a Comment

0 Comments

close