Aynorablogs | Berkongsi Informasi

Top Ads

Istikharah Cinta TV3 Sinopsis Penuh Yang Mendebarkan

Istikharah Cinta TV3 Sinopsis Penuh Yang Mendebarkan - Ramai yang tertanya-tanya tentang sinopsis Drama Istikharah Cinta yang sedang ditayangkan di TV3 sekarang. Kini saya kongsikan sinopsis Istikharah Cinta lakonan Zul Ariffin, sebuah kisah biasa dalam kehidupan manusia yang berbeza-beza warnanya. Cuma olahan cerita yang agak berbeza yang mungkin membezakan setiap drama yang dipaparkan. Sinopsis Istikharah cinta ini saya ambil daripada Berita Minggu. 

Baca entri berkaitan juga...Drama Istikharah Cinta Lakonan Zul Ariffin Slot Akasia TV3

Istikharah Cinta TV3 Sinopsis Penuh


Mahligai perkahwinaan yang dibina berdasarkan cinta akhirnya musnah jua hanya selepas setahun usia perkahwinan mereka. Beranggapan bahawa jodoh mereka tidak panjang, Airil tabah dan redha meneruskan hidup walaupun berat untuk dia menerimanya. Lain pula dengan Aiza yang menyalahkan Airil sebagai punca dirinya keguguran.

Airil yang tidak menyangka akan bertemu dengan Dina, perkenalan yang terjadi di sebuah restoran itu telah membawa satu perubahan besar dalam hidup mereka berdua.

Semuanya kerana mereka terpaksa berkongsi meja. Pertemuan yang bermula dengan kebetulan akan merubah takdir mereka bersama. Pertemuan mereka kali kedua di Langkawi tatkala Dina mengakhiri hubungannya dengan Hanafis. Berkongsi kisah suka dan duka merapatkan lagi hubungan Airil dan Dina.

Hanafis terpaksa memutuskan hubungannya dengan Dina kerana dipaksa berkahwin dengan wanita pilihan keluarganya. Jauh di sudut hati Hanafis tidak dapat melupakan Dina. Kisah cinta itu bakal membawa lebih cinta tiga segi apabila Juliza, rakan sekerja Airil dalam diam menaruh perasaan kepada Airil.

Dalam masa yang sama, bekas isteri Airil, Aiza sudah berkahwin dan memulakan hidup baru bersama suaminya, Dr Rizal. Keputusannya untuk memulakan kehidupan baru dan bahagia bersama suami barunya ternyata meleset. Aiza sering sahaja membeza-bezakan antara Airil dan juga Dr Rizal lantas rumahtangga Aiza mula bergolak. Aiza mula sedar bekas suaminya ternyata lebih baik dan berhasrat mencari Airil kembali.

Hubungan Airil dan Dina semakin akrab dan bermulalah kisah cinta mereka. Airil berhasrat memperisterikan Dina, namun Airil tidak pernah berterus terang dengan statusnya sebagai seorang duda. Apakah yang akan terjadi apabila Dina mengetahui perkara yang sebenar? Adakah dia mudah menerima hakikat tersebut?

Hanafis yang masih menyimpan perasaan terhadap Dina juga ingin memenangi hati Dina kembali. Airil pula mulai rimas dengan Aiza yang mula mencari dan menganggunya kerana kini dia hanya mencintai Dina.

Cukupkah kasih sayang dan cinta mereka untuk saling mempercayai kesetiaan mereka masing-masing?

Drama terbitan Orangetree Production ini membariskan pelakon hebat Zul Ariffin sebagai Airil dan Faye Kusairi sebagai Dina pastinya akan memberi impak yang tersendiri menerusi drama ini. Selain itu ia turut dibarisi oleh pelakon pembantu seperti Nonny Nadhirah sebagai Aiza, Syazwan Zulkifli sebagai Hanafis, Nizen Ayob (Dr. Rizal), Lia Natasya (Allisya), Falisha Crossley (Juliza), Azizul Ammar (Taufiq), Dato Eizlan Yusof (Dato Aziz) dan Zarina Zainuddin (Datin Amnah)      

Semoga kita semua mendapat manfaat daripada Drama Istikharah Cinta di TV3. Ambil yang baik daripadanya.

Read More ....


Post a Comment

0 Comments

close