Aynorablogs | Berkongsi Informasi

Top Ads

Doa Melembutkan Hati Anak Yang Degil

Anak-anak yang sihat biasanya memang aktif dan tidak boleh duduk diam. Ada saja kerenah mereka yang memeningkan kepala apatah jika anak itu seorang yang hyperactive. Memang pening kepala dan naik darah dibuatnya.

Namun begitu bersyukurlah bila anda dikurniakan anak yang comel dan aktif. Itu tandanya anak anda normal.

Doa Melembutkan Hati Anak Yang Degil


Sebagai ibu bapa yang mahukan anak yang bijak, aktif dan soleh, ada pelbagai cara psikologi boleh dilakukan bagi menjadikan anak anda seperti yang anda ingini. Insyaa allah...

Selain daripada mendapatkan nasihat pakar kanak-kanak menghadapi anak yang degil, anda boleh juga amalkan doa di bawah. Doa yang lazim diamalkan oleh ibu-ibu ketika memasak di dapur...(heheh..)

Doa Melembutkan Hati Anak Yang Degil

Doa melembutkan hati anak yang degil dalam rumi:


Allahulathiifum bi'ibaadihii, yarzuqumayyasak' wahuwal qawiyyul 'aziiz...


Maksudnya:
Allah Maha Lembut tadbir-Nya (serta melimpah-limpah kebaikan dan belas kasihanNya) terhadap hamba-hambaNya; Ia memberi rezeki kepada sesiapa yang dikehendakiNya (menurut peraturan yang telah ditetapkan), dan Dialah Yang Maha Kuat, lagi Maha Kuasa. (Surah As-Syuraa, Ayat: 19)
Baca doa ini 19 kali pada air dan minta anak tersebut meminumnya. Insya-Allah perangai anak yang degil akan berubah kepada baik dengan izin Allah.

Boleh juga baca doa ini pada ubun-ubun anak itu ketika dia tidur.

Selamat mencuba. Kita berdoa dan berusaha dengan cara yang baik, insyaa Allah doa kita akan dimakbulkan. Teruskan berusaha untuk membina keluarga cemerlang.

#sebarkan bahagia

Read More ....


Post a Comment

0 Comments

close