Aynorablogs | Berkongsi Informasi

Top Ads

Aynorablogs Capai 10 Juta Pageviews

Aynorablogs Capai 10 Juta Pageviews. Alhamdulillah, syukur kepada Allah kerana memberikan motivasi lagi kepada saya untuk terus istiqamah dalam menulis blog dengan menghadirkan ramai pembaca singgah ke blog picisan ini. Selain itu, kandungan blog yang bertunjangkan info dan inspirasi juga menjadi faktor utama bagaimana blog ini menjadi pilihan pihak carian Google.

Blog ini dah capai 10 juta pageviews, nampaknya ia pun hasil dorongan saya nak memenuhi pelan 2016 untuk blog ini. Antaranya saya sasarkan PV blog cecah 30K secara harian. Dan, itupun dah tercapai. Sebab itu hampir setiap bulan PV blog dekat 1 juta. Jadi, ia mempercepatkan angka 10 juta PV itu tercapai.

Blog Capai 10 Juta Pageviews 


Blog Capai 10 Juta Pageviews

Selain menggunakan analisis daripada blogger, saya juga menggunakan Google Analytics dan Hitstats untuk memantau trafik ke blog.

Setiap aplikasi ada kekurangan dan kelebihan masing-masing. Tetapi, oleh kerana saya menggunakan medium blogspot untuk berblog, jadi apa salahnya saya menggunapakai analisa yang dibuat oleh blogger.com ini.

Saya berharap angka 10 juta pageview ini dapat memberikan saya dan anda situasi menang-menang, iaitu:

1. Saya dapat menjana income lebih aktif dan pembaca blog mendapat info yang mereka cari.
2. Saya gembira dengan apa yang saya buat dan pembaca blog saya juga mendapat tempias perasaan yang cuba saya sampaikan iaitu sebarkan bahagia.
3. Kita saling perlu memerlukan antara satu sama lain - saya dan pembaca blog
4. Kita sama-sama berubah - menjadi baik dengan segala perkongsian yang saya sampaikan

Akhir kata, semoga kita semua sentiasa dalam rahmat Illahi.

#sebarkan bahagia

Read More ....


Post a Comment

0 Comments

close