Aynorablogs | Berkongsi Informasi

Top Ads

Jadual Cuti Umum Panjang Tahun 2017

Jadual Cuti Umum Panjang Tahun 2017 - Salam 1Malaysia. Selamat menyambut tahun 2017 kalendar Masihi tak lama lagi. Bila nak tiba tahun baru, kita semua sibuk dengan persiapan anak-anak naik sekolah dan satu lagi sibuk tengok cuti panjang tahun depan. Tak gitu?? Sama dengan saya...cuti panjang memudahkan kita mengatur cuti dan bajet yang diperlukan untuk sesuatu aktiviti. Mungkin nak pergi melancong, buat kenduri kahwin, anak lelaki mungkin boleh berkhatan dan sebagainya.

Nak tahu cuti panjang tahun depan?

Saya ada sediakan panduan dan jadual cuti umum panjang tahun 2017 untuk anda semua.

Senyum lebar nampaknya bila tengok bersusun panjang cuti hujung minggu tahun 2017 nanti.

Jadual Cuti Umum Panjang Tahun 2017Jadual Cuti Umum Panjang Tahun 2017
Nota: Klik pada imej untuk besarkan

Kredit kepada Pemburu Tiket Murah untuk jadual cuti umum panjang 2017 yang nampak cantik dan menarik mata memandangnya...

Sebagai rujukan dan panduan, saya sertakan juga kalendar penuh jadual cuti umum tahun 2017 untuk kemudahan pembaca blog ini semuanya.

Jadual Cuti Umum Panjang Tahun 2017
Nota: Klik pada imej untuk besarkan

Rancanglah jadual percutian anda dengan betul agar anda tidak mengabaikan tanggungjawab terhadap kerjaya dan keluarga tersayang. Maksudnya, bercuti dengan betul dan bukannya ambil Emergency Leave (EL) ataupun Medical Certificate (MC) kerana tidak merancang cuti.

Namun begitu, saya berharap kaunter-kaunter jabatan kerajaan seperti JPN, kastam, imigresen, dan sebagainya tidak banyak kaunter tutup kerana kakitangannya bercuti serentak. Pandai-pandailah mengatur jadual cuti agar tidak menganggu proses dan perjalanan aktiviti harian..  

Read More ....


Post a Comment

0 Comments

close