Aynorablogs | Berkongsi Informasi

Top Ads

Semakan Kadar Dividen Amanah Saham Bumiputera 2016

Semakan Kadar Dividen Amanah Saham Bumiputera 2016. Kerajaan telah umumkan kadar dividen ASB 2016 pada 22 Disember 2016. Ada yang suka, dan ada yang tak suka. Biasalah kecewa dengan kadar dividen ASB yang semakin mengecil setiap tahun. Tetapi itulah adat bermain saham, ada untung ada rugi.

Tetapi jika anda kurang puashati dengan kadar dividen ASB setiap tahun, mengapa tidak anda buat satu blog dan buat duit dengan blog anda itu. Buat blog pun free aje. Meh baca ebook tentang buat duit dengan blog.

BUAT DUIT DENGAN BLOG Klik Disini 


Semakan Kadar Dividen Amanah Saham Bumiputera  2016  


Semakan Kadar Dividen Amanah Saham Bumiputera 2016


Anda boleh semak kadar dividen ASB 2016 seperti di bawah.

Berikut adalah Kadar Dividen ASB 2016. Tak tahu cara kira kadar dividen ASB 2016? Lihat di bawah caranya.Amanah Saham Nasional Bhd (ASNB) pada hari Khamis, 22 Disember 2016 telah mengumumkan agihan pendapatan Amanah Saham Bumiputera (ASB) sebanyak 6.75 sen seunit dan bonus 0.50 sen seunit bagi tahun kewangan berakhir 31 Disember 2016

Agihan pendapatan ASB itu diumumkan oleh Pengerusi Kumpulan PNB, Tan Sri Abdul Wahid Omar.

Sebelum itu, Amanah Saham Nasional Bhd. (ASNB), anak syarikat milik penuh Permodalan Nasional Bhd. (PNB) telah memaklumkan bahawa urus niaga Amanah Saham Bumiputera (ASB) dan Amanah Saham Nasional (ASN) akan ditangguhkan buat sementara waktu bagi tujuan pengiraan pengagihan pendapatan dan bonus.

Tempoh penangguhan Urus Niaga tersebut bermula dari tarikh 22 Disember 2016 sehingga 2 Januari 2017.

Pembayaran Pendapatan Dividend Dan Bonus ASB ASN 2016 


Semakan kadar dividen ASB 2016 boleh dibuat mulai 3 Januari 2017 dengan membawa buku ASB masing-masing ke pejabat pos, bank yang terlibat dan pejabat ASNB di seluruh negara. Pembayaran pengagihan pendapatan (dividen) dan bonus berkenaan akan dikreditkan secara automatik ke dalam akaun pemegang unit dan boleh mengemaskini buku pelaburan masing-masing di Ibu Pejabat, pejabat atau ejen ASNB di seluruh negeri mulai hari Selasa, 3 Januari 2017

  Lazada Malaysia

Read More ....


Post a Comment

0 Comments

close