Aynorablogs | Berkongsi Informasi

Top Ads

Petua Paling Mudah Merawat Kencing Manis Dan Darah Tinggi

Petua Paling Mudah Merawat Kencing Manis Dan Darah Tinggi. Petua mudah merawat penyakit kencing manis dan darah tinggi, yang memerlukan kesabaran dan semangat yang tinggi. Kencing manis antara penyakit keturunan yang memang takkan hilang bila dah terkena. Tapi, kita masih boleh mengawalnya dengan pelbagai cara moden ataupun tradisional.

Kencing manis amatlah bahaya kepada tubuh badan kita terutamanya bila dah terkena. Badan akan menyusut dengan cepat kerana kerap buang air menyebabkan, kita kekurangan air. Badan jadi cepat letih dan mengantuk. Cegahlah penyakit sebelum ia menghantui hidup kita.

Petua Paling Mudah Merawat Kencing Manis Dan Darah Tinggi 


Di bawah ini adalah antara petua yang boleh dilakukan untuk mengawal kencing manis.

Ambil kacang panjang 12 urat, dan sebiji tomato ukuran biasa. Bukan yang kecil tu..

Kemudian, dikisar bersama-sama. Amalkan minum jus tersebut 2 kali sehari, pagi dan petang. Insyaa Allah, ia boleh jadi penawar kencing manis.

Petua Paling Mudah Merawat Kencing Manis Dan Darah Tinggi
Untuk darah tinggi pula, kisar sebatang timun dengan sebiji epal hijau. Amalkan minum 2 kali sehari, pagi dan petang. Kalau rajin, anda boleh buat untuk seminggu terus. Istaqamah dan yakin darah tinggi anda boleh sembuh. Dengan izin Allah.

Semoga perkongsian cara mudah merawat kencing manis dan darah tinggi di atas memberi manfaat yang besar kepada anda semua.

Selamat mencuba.

Read More ....


Post a Comment

0 Comments

close