Aynorablogs | Berkongsi Informasi

Top Ads

Senarai Cuti Umum Johor Tahun 2019

Senarai Cuti Umum Johor Tahun 2019. Tahun 2018 ada lagi 2 bulan nak habis, dan akan datang tahun 2019. Tahun baru dengan keazaman baru. Dengan datangnya tahun 2019, saya kongsikan senarai cuti tahun 2019 negeri Johor untuk kemudahan dan perancangan cuti tahunan kita bersama keluarga tersayang.

Sebagaimana diketahui, cuti hujung minggu di Johor jatuh pada hari Jumaat dan sabtu, so.. ada sedikit berbeza dengan negeri-negeri yang cuti hujung minggunya jatuh pada hari Ahad. Jadi, ada cuti yang jatuh pada hari Jumaat akan digantikan pada hari Ahad. Dulu agak pening nak sesuaikan keadaan ini, kami bekerja swasta manakala anak-anak bersekolah pula. Kena bijak merencana cuti sekeluarga..  

Senarai Cuti Umum Johor Tahun 2019


Di bawah ni, disertakan cuti umum tahun 2019 bagi kemudahan kita semua. Cuti umum ni tertakluk perubahan dari semasa ke semasa.


Catatan:

* Tertakluk kepada pindaan
** Hari Kelepasan Am Negeri

Apabila Hari Kelepasan jatuh pada Hari Kelepasan Mingguan (Jumaat) atau Hari Kelepasan yang lain, maka hari tersebut digantikan dengan hari bekerja berikutnya dan jika hari yang kemudiannya itu pula merupakan Hari Kelepasan, maka hari yang berikutnya dijadikan Hari Kelepasan.

Jika Hari Kelepasan Am jatuh pada hari Sabtu ianya tidak diganti dengan hari berikutnya.

Sumber

Read More ....


Post a Comment

0 Comments

close