Aynorablogs | Berkongsi Informasi

Top Ads

Antara Doa Dalam Sujud Terakhir Yang Boleh Diamalkan

Antara Doa Dalam Sujud Terakhir Yang Boleh Diamalkan. Saya tak akan jemu-jemu share tentang doa-doa yang boleh diamalkan sebagai satu cara dakwah santai mengajak berbuat kebaikan. Mana ada kandungan doa yang mengandungi gejala negatif. Betul tak? Semua doa mengandungi aura positif, menjadi inspirasi dan menenangkan orang yang mendengarnya.

Saya pun ada kongsikan tentang doa-doa yang boleh dibaca ketika sujud, antaranya mohon dihidupkan dan dimatikan dalam iman, dipanjangkan umur agar sempat bertaubat dan jauhi dari fitnah dajjal.

Antara Doa Dalam Sujud Terakhir Yang Boleh Diamalkan 


Antara doa yang boleh diamalkan adalah doa dalam sujud terakhir dalam setiap solat 5 waktu. Waktu mustajab doa adalah ketika bersujud tu..

Antara Doa Dalam Sujud Terakhir Yang Boleh Diamalkan

Doa di dalam sujud terakhir


Maksudnya:

Ya Allah, tambahkanlah bagiku rezeki yang banyak lagi halal, dan iman yang benar, dan ilmiu yang bermanfaat, dan kesihatan yang elok, dan kecerdikan yang tinggi, dan hati yang bersih dan kejayaan yang besar.

Justeru, sejahterakan hidup didunia dan akhirat, Jalankan segala perintahNYA, tegakkan solat, jauhi larangannya, berikan sebahagian rezeki kepada yang berhak... Semoga Allah SWT mengampuni segala dosa hambaNya. Aamiin...

Read More ....


Post a Comment

0 Comments

close