Aynorablogs | Berkongsi Informasi

Top Ads

Giveaway SemakanOnline.com Di Mialiana.com

Giveaway SemakanOnline.com Di Mialiana.com bermula dari 9.00 pagi 2 Januari 2019 sehingga 11.59 malam 16 Januari 2019. Semua blogger yang bermastautin di Malaysia dijemput join. Hadiah wang tunai sebanyak RM350 akan disediakan oleh pihak penganjur.


Pembayaran Bantuan Sara Hidup 2019 atau BSH 2019 fasa pertama akan dibuat pada 28 Januari nanti. Bantuan tersebut dijangka memanfaatkan lebih 4.1 juta penerima di seluruh Malaysia. Terdapat lima jenis kategori bantuan untuk pembayaran BSH kali ini. (rujuk gambar di bawah)


Pembayaran pertama akan dibuat sebanyak RM300 untuk setiap isi rumah. Baki bayaran BSH yang akan disalurkan pada fasa kedua dan ketiga akan menggunakan kaedah baharu seperti yang diumumkan dalam Belanjawan 2019. Urusan kemaskini BSH 2019 akan dibuka semula dalam tempoh terdekat. Setiap penerima wajib kemaskini permohonan masing-masing sekurang-kurangnya sekali dalam tempoh 3 tahun. 

Untuk maklumat lanjut layari portal Bantuan Sara Hidup di https://bsh.hasil.gov.my


Giveaway ini dianjurkan oleh SemakanOnline.com dengan kerjasama Mialiana.com. Hadiah wang tunai sebanyak RM350 untuk dimenangi. Sila klik SINI untuk join.

Jom sokong Giveaway kawan-kawan blogger ya.. semoga dunia blog 2019 sentiasa segar dan meriah dan saling menyokong dan memberi manfaat antara satu sama lain.

Read More ....


Post a Comment

8 Comments

Boleh komen jika mahu, boleh LIKE jika suka. TERIMAKASIH.

close