Aynorablogs | Berkongsi Informasi

Top Ads

Bacaan Doa Selamat Paling Mudah, Semua Orang Mesti Hafal

Bacaan Doa Selamat Paling Mudah, Semua Orang Mesti Hafal - Bacaan doa selamat yang paling mudah dan biasa diamalkan oleh ibubapa kita dan guru-guru sejak dulu lagi. Sebab itu, bila dengar orang baca kita dah boleh ikut hafal dan lebih afdal jika diamalkan selalu. Kalau kat asrama pun sama, inilah doa bila ada upacara makan-makan yang sedap sikit.. hehe

Bacaan doa selamat ini ringkas, pendek, mudah dan boleh diamalkan untuk mendoakan orang yang sedang diuji sakit, penyakit merbahaya, mohon mati dalam kebaikan, bagus juga dibacakan untuk seseorang yagn sedang nazak.. insyaa Allah, Allah akan mempernudahkan urusan mereka.

Bacaan Doa Selamat Paling Mudah, Semua Orang Mesti Hafal 


Di bawah ini adalah Doa Selamat yang paling mudah! Semua boleh hafal dengan sekejap aje. Jom amalkan sebelum semuanya jadi sudah terlambat. Amalkan selepas habis solat fardu atau sebelum dan selepas sesuatu majlis kesyukuran dan sebagainya.

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمٰنِ الرَّحِيْمِ

اَللهُمَّ اِنَّا نَسْأَلُكَ سَلاَمَةً فِى الدِّيْنِ وَعَافِيَةً فِى الْجَسَدِ وَزِيَادَةً فِى الْعِلْمِ وَبَرَكَةً فِى الرِّزْقِ وَتَوْبَةً قَبْلَ الْمَوْتِ وَرَحْمَةً عِنْدَ الْمَوْتِ وَمَغْفِرَةً بَعْدَ الْمَوْتِ 

Bacaan Doa Selamat Paling Mudah, Semua Orang Mesti Hafal

Ertinya :

Yaa Allaah kami memohon kepadaMu keselamatan dalam agama,
dan kesejahteraan/ kesegaran pada tubuh dan penambahan ilmu, dan keberkahan rezeki, serta taubat sebelum mati dan rahmat di waktu mati, dan keampunan sesudah mati, Aamiiin.

Semoga bermanfaat.

Read More ....


Post a Comment

0 Comments

close