Header Ads

Lauk Emergency Bila Baru Balik Dari Cuti Raya


Teruskan baca info dan tips terbaik ini.. Lauk Emergency Bila Baru Balik Dari Cuti Raya
Lauk Emergency Bila Baru Balik Dari Cuti Raya. Inilah selalu yang terjadi. Bila baru balik ke taman, selepas cuti raya yang panjang. Akan ada lauk emergency kat rumah kami. Mungkin anda pun sama. Lauk emergency kami yang biasa adalah telur dadar, kobis tumis dan ayam goreng segera.

Sebab tu, kalau nak beraya dan cuti panjang, dalam freeze mesti ada standby telur dan sayur-sayuran yang tak mudah rosak, contohnya kobis, lobak merah dan sayuran kekacang. Inilah benda yang boleh mudahkan kerja kita memasak time terdesak.

Lauk Emergency Bila Baru Balik Dari Cuti Raya


Haa.. datanglah lauk emergency bila semua kedai makan masih tutup walau dah masuk raya hari ke lima.

Lauk Emergency Bila Baru Balik Dari Cuti Raya

Lauk Emergency Bila Baru Balik Dari Cuti Raya

Lauk emergency kami adalah telur dadar bawang, ayam goreng segera, tumis kobis dan serunding kelapa raya. Hehe..




Walau sekadar lauk pauk ringkas je, habis juga nasi seperiuk. Almaklum, kelaparan setelah seharian atas jalan raya menghadap jem..

Dalam kita menyediakan masakan untuk yang tersayang, bukan berapa mahal lauk yang kita masak tetapi keikhlasan tu yang penting dan dapat menghasilkan masakan yang sedap.

Setuju tak??

No comments

Boleh komen jika mahu, boleh LIKE jika suka. TERIMAKASIH.

Powered by Blogger.