Aynorablogs | Berkongsi Informasi

Top Ads

Beli Strawberry Online Di Musim PKP 2.0

Beli Strawberry Online Di Musim PKP 2.0. Kalau anda ada duit dan rezeki lebih, bantulah membeli produk rakan-rakan yang niaga atas talian, niaga kecil-kecilan. Dah macam kita kongsi rezeki dengan mereka la.. ada duit lebih kita beli lebih. Saya memang suka tengok orang yang berniaga ni, suka lihat barangan yang diniagakan dan beli mana yang berkenan. Step pertama saya akan tanya area delivery yang di cover dan caj yang dikenakan. Kalau rasa sesuai dan anda puashati, belilah. Jika sebaliknya katakan terima kasih dengan info yang diberikan. Tak payah komen kata caj mahal dan sebagainya. Caj delivery itu pun income kepada para rider yang mencari rezeki yang halal.

Berbalik kepada kes saya beli strawberry secara online tadi, sebenarnya strawberry banyak khasiatnya pada kesihatan kita. Antaranya, merawat dan memerangi kanser, membantu merawat mata, efektif dalam mengawal tekanan darah tinggi dan banyak lagi.


Baca selanjutnya ... [+] Khasiat buah strawberi untuk kesihatan


Beli Strawberry Online Di Musim PKP 2.0


Strawberry yang kami beli comel sangat saiz dia, warna merah menyala dengan ada sedikit daunan dia di tangkainya. Ya Allah.. rasa fresh, masam manis. Boleh makan macam tu je dan boleh juga dimakan dengan cicah coklat. Masam manis!! Sedapnya.. memang nak ulang order la..

Beli Strawberry Online Di Musim PKP 2.0

Gambar atas, strawberry segar beli online. Satu bekas tu RM14. Sedap.. dapatlah lepas geram makan strawberry segar. 

Gambar bawah.. sekali jalan beli creampuff, inti coklat dan vanilla. Sedapnya hingga habis sekelip mata. Sebab lembut sangat. Haha..

Beli Strawberry Online Di Musim PKP 2.0

Dalam musim PKP 2.0 ni, tak berani nak keluar pergi shopping complex. Pergi kedai kecik-kecik je yang tak ramai orang. Bila tengok sesebuah kedai penuh parking, saya tak jadi singgah. Tunggu kosong atau parking dah sikit, baru saya berani. 

Jadi, ada banyak benda yang saya order online je terutama buah-buahan dan makanan sampingan seperti kek, kerepek dan lain-lain.

Beli Strawberry Online Di Musim PKP 2.0

Beli Strawberry Online Di Musim PKP 2.0

Saiz buah strawberry ni comel-comel dan lonjong. Memang unik sikit tetapi sedap, masam manis.❤❤❤

Suka tak tengok strawberry kat atas tu? Antara buah jenis berry yang saya suka selain blueberry. Kalau kek lebih suka perisa blueberry. Hmm.. teringat nak beli blueberry cheese leleh la.. haha

Read More ....


Post a Comment

0 Comments

close