Bagaimana Dengan Menulis Boleh Jana RM1,000 Sebulan?

Bagaimana Dengan Menulis Boleh Jana RM1,000 Sebulan? Nak dapat lebih RM1000 seminggu pun boleh. Tetapi dengan syarat kena ada ilmu dan minat yang bersungguh-sungguh. Saya sendiri pun macam tak percaya yang saya mampu jana income sampai RM1000 sebulan ataupun seminggu, tengok rezeki. Mesti ada kata saya join MLM dan sebagainya. Tidaklah sayang sayang semua... saya hanya menulis dan menulis tanpa jemu. Saya suka menulis. Jadi saya manfaatkan kepandaian saya yang sedikit itu untuk menjana income. Nak tahu saya buat apa dan menulis di mana?

Pada asalnya saya buka blog sebab nak tulis sajak dan puisi serta cerpen. Lama kelamaan tulis e-novel.. ala.. tulis novel online. Itu pun separuh jalan. Haha..

Selepas itu saya jumpa kemahiran saya yang lagi satu iaitu buat blog yang berniche kan keluarga dan wanita. Haa.. di situlah saya mula menulis dan jana income lebih RM1000 sebulan.

Tapi kalau nak tanya saya lebih lanjut saya bukanlah pandai sangat. Saya pun baca buku kat bawah ni...


Bagaimana Dengan Menulis Boleh Jana RM1,000 Sebulan?


Dengan menulis anda boleh jana RM1000 sebulan. Anda tulis anda dapat duit. Ada macam-macam cara. Saya mula menulis hanya dengan suka-suka. Saya menulis apa yang saya suka. Betul ke persepsi tersebut? Macam tak ada misi je?

Betul. Menulis kerana minat. Tak dapat RM1000 sebulan tak apa ke? Tak rugi ke?

Kalau jadi saya.. saya akan tulis apa yang saya minat kemudian nak juga jana income RM1000 sebulan. Nak tulis pun kena ada ilmunya. Kena ada sifu. Baru boleh berjaya jana income RM1000 sebulan. Pernah juga saya dapat RM1000 seminggu..

Apa yang saya tulis? Berapa banyak novel yang saya ada? Berapa banyak sajak dan penulisan kreatif saya pernah diterbitkan?

Tidak! Saya bukan menulis novel. Saya tidak hasilkan penulisan kreatif atau rencana untuk dapatkan wang RM1000 sebulan.

Saya tulis blog. Ha? Tak caya?

Percayalah.... 😎😎😎

Saya ada 3 buah blog yang aktif iaitu:

1. www.aynorablogs.com
2. www.kisahresepi.com
3. ilmanhati.blogspot.com

Saya jana income RM1000 sebulan dari blog kesayangan saya tu..

Dengan membuat perkara-perkara di bawah membolehkan saya jana income RM1000 sebulan.. iaitu:

1. Tulis advertorial
2. Buat affiliate content marketer
3. Menulis entri berkualiti hingga dapat income dari iklan berkaitan (Adsense)
4. Sertai pelbagai contest yang dianjurkan oleh blogger dan juga Advertiser (Lazada, Bookcafe dll)

Itu di antara cara saya menulis dengan blog hingga boleh dapat RM1000 sebulan. Jika tiba musim perayaan, income boleh cecah RM2,000 - RM4,000 sebulan.. Tak nak ke?

Tetapi..

Tetapi...

Kejayaan saya tak datang bergolek. Saya cari ilmu dan ketahui cara sebenar nak dapat RM1000 dengan menulis. Saya mula membaca e-book "Rahsia Mudah RM1,000 sebulan dengan Menulis". 

 

Anda boleh jadi macam saya dan jana income RM1000 dengan menulis blog. Mulakan langkah bijak anda dan sesuaikan kemahiran menulis anda berdasarkan ilmu dan rahsia yang dibongkarkan dalam ebook di atas.

Catat Ulasan

0 Ulasan

close