Dapat Bantuan BKC Fasa 1

Dapat BKC Fasa 1. Alhamdulillah. Kalau dah rezeki kita, Allah dah tulis begitu.. tetap akan dapat kat kita walau banyak kekangannya.

Bantuan Khas COVID-19 (BKC) adalah bantuan tunai langsung bagi meringankan kos sara hidup dan beban rakyat akibat pandemik COVID-19 sehingga akhir tahun 2021

Kelayakan untuk mendapat BKC :

Dapat Bantuan BKC Fasa 1

Tiada permohonan diperlukan.

Pengesahan penerima BKC akan dilakukan melalui semak silang pangkalan data BPR dan LHDNM


Dapat BKC Fasa 1


Selepas penilaian oleh LHDM, saya dapat BKC Fasa 1, yang berjumlah RM250. Rasa teruja sangat, sebab sebelum ni golongan M40 mana ada dapat bantuan tunai macam ni.

Dapat Bantuan BKC Fasa 1

Mulanya saya tak tahu pun telah dapat BKC Fasa 1 ni. Ada mesej masuk dalam phone dengan nombor IC sekali. Memang yakinlah, lepas tu check akaun. Memang ada, dia masukkan dalam akaun yang kita guna semasa buat filing income tax tu. 

Kalau korang belum dapat, pergilah tengok akaun. Kut-kut dapat RM250 Bantuan Khas Covid-19 FASA 1. 

Catat Ulasan

0 Ulasan

close