Lifestyle Resepi Info Terbaik

Ikan Siakap Masak Lemak Cili Api

Baca : GAMBAR LOKASI ....
Ikan Siakap Masak Lemak Cili Api. Ini lauk lunch tadi. Ikan siakap masak lemak cili api. Walau ada yang kata ikan siakap tak sedap masak lemak cili api, tapi saya okay je. Goreng dulu ikan tu barulah masuk dalam kuah cili api. Memang berasap tau!

Ikan Siakap Masak Lemak Cili Api

Tak perlu sayur susah-susah.. saya masukkan tomato dalam lemak cili api ikan siakap saya. Lengkap rasanya. Kuah lemak cili api jadi masam-masam manis sikit. Kerana dah ada tomato, saya tak letak asam keping. Kita balance kan rasa dia dengan tomato je..

Ikan Siakap Masak Lemak Cili Api

Kalau korang nak resepi ikan siakap masak lemak cili api, boleh google pada website rasa.my.  Banyak resepi ikan masak lemak cili api.

Oh ya, menu siakap masak lemak cili api adalah request dari anak bujang saya yang akan kembali melanjutkan pengajiannya. Diam tak diam dah nak masuk tahun empat dah. Kalau ada rezeki setahun lagi dah habis. Kemudian buat HO 2 tahun. Insya Allah, semoga diberikan kekuatan dan kesabaran kepadanya dalam mengharungi pengajiannya.

Ikan Siakap Masak Lemak Cili Api

Ikan Siakap Masak Lemak Cili Api

Selain tu saya tambah salad sebagai ulaman. Kata nak makan seimbang. Kena lebih daunan hijau atau ulam-ulaman.

Semoga korang pun diberikan kesempatan memasak menu kesukaan keluarga. Yang penting semua happy.

Post You May Like ....


Catat Ulasan

0 Ulasan

close