Salam Aidil Adha 1447M. Ucapan ini khas untuk muslimin muslimat di seluruh dunia. Semoga aidil adha tahun ini diraikan dalam damai penuh ketenangan, di samping melakukan korban bagi menghadirkan gembira bagi golongan yang memerlukan.
"Labbaikallahumma labbaik. Labbaikala syarika laka labbaik. Innalhamda wanni'mata laka walmulk. La syarikalak."

Selamat hari raya Aidil Adha!
Taqabbalallahu Minna wa minkum
Mohon maaf lahir dan batin, maaf atas kesalahan yang telah lalu, sekarang, dan yang akan datang.
Aidil Adha mengajarkan kita tentang arti pengorbanan sejati. Semoga kita diberi kesihatan yang baik dan diterima amal ibadat kita.
"Labbaikallahumma labbaik. Labbaikala syarika laka labbaik. Innalhamda wanni'mata laka walmulk. La syarikalak."
"Wahai Tuhan kami, kami datang semata-mata dengan ikrar setia dan taat kepada pemerintah mu, Wahai Tuhan kami yang tiada sekutu bagimu, kami sahut seruan-mu, sesungguhnya segala puji nikmat dan kekuasaan kesemuanya adalah bagimu, wahai Tuhan kami yang tiada sekutu bagimu."

Salam Aidil Adha! Segala Puji Nikmat Hanya BagiMu Tuhan Sekalian Alam!
"Labbaikallahumma labbaik. Labbaikala syarika laka labbaik. Innalhamda wanni'mata laka walmulk. Laa syarikalak."
Kalimat di atas selalu kita dengar bila tiba musim haji. Secara automatik ingatan terarah kepada kota Mekah iaitu kota haram yang mana diharamkan didalamnya kita bermusuhan dan berbunuhan.
Ingatan terhadap ayah bonda dan saudara mara yang jarang-jarang tidak ditemui. Rasa rindu dan sayu jangan cakaplah... curi-curi menangis menanggung kerinduan.. rindu pada yang dah tiada😢
Bila tiba bulan haji, ingatan kami akan terkenang tahun 2010, di mana ayahanda kami meninggal di tanah suci Mekah ketika menunaikan haji.
Ayahanda telah bersemadi di kota Mekah tanpa dapat di renung lagi redup matanya seperti setiap kali aidil adha menjelma.
Sesungguhnya kita harus redha... Janji Tuhan itu pasti untuk umatnya...
Semoga roh allahyarham aman disana bersama-sama golongan solihin...
>SELAMAT MENYAMBUT HARI RAYA KORBAN, SUDAHKAH ANDA BERKORBAN?<
Aynorablogs - Info & Lifestyle - Segala sesuatu dalam hidup ini akan pergi dan tidak pernah lagi kembali kecuali DOA. Ia pergi dengan HARAPAN dan Ia kembali dengan REDHA dan KURNIA.






0 Comments
Boleh komen jika mahu, boleh LIKE jika suka. TERIMAKASIH.