Header Ads

Stress boleh diurus dengan baik | Tetapi, bolehkah stress diubati?


Advertisement
Kerja yang banyak selalunya buat kita stress. Dalam keadaan dunia sekarang ni, kalau seseorang berkata dia tak pernah rasa stress, dia dah cukup beruntung! Tapi agak pelik kan? Odd?

Stress boleh diurus dengan baik jika kita tahu merancang masa kita dengan betul. Banyak jenis stress sebenarnya, di tempat kerja, di rumah, dengan perniagaan kita yang lambat berkembang dan macam2 lagi. Semuanya boleh jadi stress jika kita berfikiran begitu. Tapi sebaliknya, kalau benda @ kerja yang kita buat tak memeningkan kepala, buat apa nak rasa stress. Betul tak?

Lagi satu, bolehkah tekanan/stress itu diubati? Pernah tak korang cuba? Macam mana nak 'cure' stress ek? Ada idea tak? Kalau boleh diubati, bermakna lepas ni tak adalah orang kat dunia ni stress memanjang...dan orang pertama nak dapatkan ubat stress tentulah cik puan ni, he he...

#DCP: Selalu cari tips nak bina kerjaya. Nanti ada apa2 saya share, ok.
Advertisement

No comments

Boleh komen jika mahu, boleh LIKE jika suka. TERIMAKASIH.

Powered by Blogger.