Kalau idea tak datang, bertahun tak dapat sambung e-novel...

aynora nur | 07 December, 2011,4:10 PM |

Salam sayang,

Tak pasti nak mula dari mana. Saya hilang arah nak mulakan mood sambung e-novel, terutamanya untuk novel ini. Kita nak buat cerita pun nak kena ada mood, situasi dan lagu2 yang boleh datangkan mood. Kadang2 dengar lagu Korea tapi tak faham pulak maksudnya, melodi dah cukup cantik. Itulah masalahnya kalau tau satu dua bahasa je.



**pic dari blog mykarya.net


Nak bikin cerita yang very the hottest macam kes bunuh bunuh ni, nak kena ada pengalaman sebenar depan mata. Takkan nak cerita membuta tuli, nanti nak buat citer ganas jadi sedih pulak, digelak dek orang aje.

Ada juga buat citer pasal overseas student, itupun amik pengalaman rakan taulan yang tinggal kat sana. Nak kata saya dah jejak negara mat saleh tu belumlah ada rezeki. Mana tau kut2 lepas rajin tulis blog ni, ada chance pegi sana.
Mungkin korang ada idea nak share pasal sambung e novel ni, tulislah kat bawah tu yea.

Smile!

##aynora nur: Meh reramai singgah blog e novel saya ni...



Terima kasih kerana membaca Dunia Kita di sini. Sila Klik 'LIKE' Jika Suka Dan Sila Beri Pandangan ye, Lots of Love...AA

#Inspirasi Wanita❤:
Segala sesuatu dalam hidup ini akan pergi dan tidak pernah lagi kembali, ;) :) kecuali DOA. Ia pergi dengan HARAPAN dan Ia kembali dengan REDHA dan KURNIA..
Tag : Luahan

Aynora Nur seorang blogger part time di Johor, Malaysia. Lulusan MBA. Aktif berblog sejak tahun 2010. Hubungi saya untuk Promosi produk dan servis. • Daily PV : 35,000 - 45,000 Info lanjut di about me ...
 

USERS
4 Komen untuk "Kalau idea tak datang, bertahun tak dapat sambung e-novel..."

rajin2 membaca..bjalan tgk gelagat org..insyaAllah dtg la ilham tu,.ai nak bg idea ai pun xreti...hahaha

wah... tahniah, sbb bukan mudah nak buat novel.. semoga dipermudahkan.. sy juga minat nak buat novel.. tp tak mampu.. hehe.. salam kenal.. jmput dtg blog, bc kisah Hrimau, cicak dan manusia :)

thx dan selalu buat. sometime idea ttp degil nk dtg..

jln2 cari kwn kat sini. Selamat berkarya..

DISCLAIMER: All content provided on this "Aynorablogs.Com – Inspirasi Wanita" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Aynorablogs.Com – Inspirasi Wanita will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Boleh komen jika mahu, boleh LIKE jika suka. TERIMAKASIH.

loading...
loading...
Back To Top