Header Ads

Makanan Paling Popular Dalam Bulan Ramadan


Advertisement
My dearest readers,
Bismillah...

Puasa sudah nak habis. Hari Raya pun dah jengukkan bayang-bayangnya. Hampir 3 minggu berpuasa, ada saja hidangan ataupun makanan yang kita makan berlainan warna, jenis, nama dan rasa(?)...dan bagi saya, bulan Ramadan adalah bulan merasai pelbagai jenis juadah dari yang sedap dan tak sedap. Okeh, mari kita cari kat google (pak cik ni mmg penting...), urutan makanan yang paling popular dalam bulan puasa.

Kurma

 

Nasi Ayam/ Nasi Tomato/ Nasi Berlauk


 


Mi Kari / Mi Goreng/ Mi Siam/ Mi Rebus


 

Karipap/ popiah Goreng/ Kuih Seri muka/ Kuih Kole Kacang

 
 

Dan yang paling favorite saya tentulah ayam golek special yang harganya boleh cecah RM24++ satu ekor. Tapi puas hati, boleh ratah sampai sahur. Yummy!


 
 


Selamat berbuka puasa kepada my lovely readers, dan jangan lupa ucapkan doa makan sebelum menjamah hidangan ya...bersederhanalah, kerana sesungguhnya ALLAH sayangkan umatnya yang bersederhana dalam segala segi.

Wallahua'lam...

**bingkisan ramadan**
aynora nur

16 comments:

  1. Salam 18 Ramadhan :)

    Nasi tomato n kuih karipap memang feveret Ros di bulan Ramdhan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama mcm saya jugak. Sepanjang bln ramadan dah 3 kali beli nasi tomato, karipap pulak mesti ada hari2..hehe..
      selamat berbuka nanti ptg ya..

      Delete
  2. slmt berpuasa jugak ! menu ary ni nasi ayam :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks ary, smlm saya dah makan mi kari. Hari ni nak cari ayam golek pulak, hmmm...yummy!!

      Delete
  3. nasi kerabu is my favorite...hehehe...
    kuih plak.. akok n kuih pelita... sgt best,..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hye dear,
      kuih akok pun akak suka
      nasi kerabu...selalu breakfast pun pekena..

      Delete
  4. done follow...mee curry tu...erm~ sedapnyer

    ReplyDelete
    Replies
    1. mi kari mmg tak jemu dimakan
      tq dear follow blog ini

      Delete
  5. *bisik yusufff taiyobbb tetap pilihanku!hehehe

    ReplyDelete
  6. ta dilupakan kebab n roti khurasan wahh sedapnyee >,<

    ReplyDelete
    Replies
    1. cadangan yg bagus, mungkin ptg nnt boleh berbuka dgn kebab pulak, hehe

      Delete
  7. setakat ni blom sempat merasa nasi arab utk bulan poser.. hehehe

    ReplyDelete
  8. Rasa kalau makanan, mee soto kot yg saya akan selalu beli time puasa ni.

    ReplyDelete

Boleh komen jika mahu, boleh LIKE jika suka. TERIMAKASIH.

Powered by Blogger.