Makanan Paling Popular Dalam Bulan Ramadan

aynora nur | 07 August, 2012,10:48 AM |
Advertisement
My dearest readers,
Bismillah...

Puasa sudah nak habis. Hari Raya pun dah jengukkan bayang-bayangnya. Hampir 3 minggu berpuasa, ada saja hidangan ataupun makanan yang kita makan berlainan warna, jenis, nama dan rasa(?)...dan bagi saya, bulan Ramadan adalah bulan merasai pelbagai jenis juadah dari yang sedap dan tak sedap. Okeh, mari kita cari kat google (pak cik ni mmg penting...), urutan makanan yang paling popular dalam bulan puasa.

Kurma

 

Nasi Ayam/ Nasi Tomato/ Nasi Berlauk


 


Mi Kari / Mi Goreng/ Mi Siam/ Mi Rebus


 

Karipap/ popiah Goreng/ Kuih Seri muka/ Kuih Kole Kacang

 
 

Dan yang paling favorite saya tentulah ayam golek special yang harganya boleh cecah RM24++ satu ekor. Tapi puas hati, boleh ratah sampai sahur. Yummy!


 
 


Selamat berbuka puasa kepada my lovely readers, dan jangan lupa ucapkan doa makan sebelum menjamah hidangan ya...bersederhanalah, kerana sesungguhnya ALLAH sayangkan umatnya yang bersederhana dalam segala segi.

Wallahua'lam...

**bingkisan ramadan**
aynora nur

Aynora Nur adalah seorang penulis blog separuh masa, terlibat dalam bidang hartanah dan perkhidmatan – di Johor, Malaysia. Lulusan MBA. Aktif berblog sejak tahun 2010. Hubungi saya untuk Promosi produk dan servis • Entry kekal di blog • • Pakej mengikut bajet • Daily PV : 35,000 - 45,000 • Monthly PV : 1.1juta - 1.5juta. Info lanjut di about me ...
 
loading...
16 Komen untuk "Makanan Paling Popular Dalam Bulan Ramadan"

Salam 18 Ramadhan :)

Nasi tomato n kuih karipap memang feveret Ros di bulan Ramdhan :)

slmt berpuasa jugak ! menu ary ni nasi ayam :D

thanks ary, smlm saya dah makan mi kari. Hari ni nak cari ayam golek pulak, hmmm...yummy!!

sama mcm saya jugak. Sepanjang bln ramadan dah 3 kali beli nasi tomato, karipap pulak mesti ada hari2..hehe..
selamat berbuka nanti ptg ya..

nasi kerabu is my favorite...hehehe...
kuih plak.. akok n kuih pelita... sgt best,..

done follow...mee curry tu...erm~ sedapnyer

hye dear,
kuih akok pun akak suka
nasi kerabu...selalu breakfast pun pekena..

mi kari mmg tak jemu dimakan
tq dear follow blog ini

*bisik yusufff taiyobbb tetap pilihanku!hehehe

ta dilupakan kebab n roti khurasan wahh sedapnyee >,<

setakat ni blom sempat merasa nasi arab utk bulan poser.. hehehe

cadangan yg bagus, mungkin ptg nnt boleh berbuka dgn kebab pulak, hehe

Rasa kalau makanan, mee soto kot yg saya akan selalu beli time puasa ni.

DISCLAIMER: All content provided on this "Aynorablogs.Com – Inspirasi Wanita" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Aynorablogs.Com – Inspirasi Wanita will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Boleh komen jika mahu, boleh LIKE jika suka. TERIMAKASIH.

Kisah 25 Filsuf Barat (MATLUTHFI)!! Harga cuma RM22.50 (Asal RM25.00)!

Buat Duit Blog
Back To Top