Contest Review Lynk.My 2015

Contest Review Lynk.My 2015 adalah antara contest yang menawarkan hadiah paling lumayan buat blogger diluar sana. Contest review Lynk.my adalah contest hujung tahun 2015 yang paling dinanti-nantikan! Mengapa tidak? Contest berbentuk review begini menjadi medan menunjukkan kemahiran SEO para blogger yang boleh digunakan untuk menilai kekuatan SEO blog masing-masing.

Lynk.my boleh memendekkan URL yang panjang. Contohnya, http://lynk.my/QhrY adalah hasil daripada http://aynorablogs.com bila dipendekkan menggunakan perkhidmatan lynk.my iaitu website yang menggelarkan 'Malaysia No 1 URL Shortener'! Hebat, kan? Lynk.my memang hebat. Memendekkan url yang panjang dan amat bagus untuk SEO sesuatu blog.


Contest Review Lynk.My 2015


Semoga dengan penganjuran contest review Lynk.my 2015 berjaya menjadikan Lynk.my penyedia khidmat memendekkan URL nombor satu di Malaysia. Sebagai permulaan, anda dikehendaki untuk berdaftar dengan Lynk.my dahulu untuk melayakkan anda menyertai Contest Review Lynk.my 2015. Jika tidak sampai esok pun belum tentu dapat masuk ke laman web mereka. Tak tahu cara nak daftar? Baca tentangnya di bawah ini.

Contest Review Lynk.My 2015


Contest Review Lynk.my 2015 adalah pertandingan menulis entri yang membuat review tentang servis yang disediakan oleh Lynk.my. Lynk.my menggunakan tagline 'Malaysia No 1 Url Shortener', dimana ia amat bersesuaian sekali dengan servis yang diberikan. Anda boleh beriklan, mengiklankan dan menjana pendapatan. Hebat betul idea dia orang ni...


Contest Review Lynk.My 2015

Apa yang dilakukan oleh Lynk.my adalah demi meraih 'win win situation atau situasi menang menang' yang selalu diamalkan oleh para usahawan hebat. Orang yang berjaya bukanlah mereka yang hebat mengaut keuntungan dengan menindas orang lain, sebaliknya mereka yang dengan gembira berkongsikan kejayaan untuk dirasai oleh lebih ramai orang. 

Tulislah apa yang anda nampak, rasa, dan alami sebagai pengguna pertama kali dengan Lynk.my. Bagi saya, lynk.my menyediakan perkhidmatan yang dicari-cari oleh pengguna website percuma seperti blogspot, WordPress dan sebagainya.

Seperti alamat blog saya,

http://aynorainspiration.blogspot.com, adoyaiii...panjangnya kan.

Bila di lynk.my kan,

Jadi pendek seperti berikut: http://lynk.my/03W

So, mengenali lynk.my seperti 'pucuk di cita, ulam mendatang'. Maka saya mengalu-alukan kewujudan lynk.my - Malaysia No 1 URL Shortener dengan kecil tapak tangan nyiru saya tadahkan...

Sistem Lynk.My Malaysia No 1 URL Shortener 


Tentu anda ingin tahu bagaimana sistem applikasi Lynk.my dijalankan. Baiklah. Saya berikan sedikit info tentang sistem Lynk.my. Lynk.my adalah satu aplikasi dalam talian yang berfungsi memendekkan URL tetap yang panjang ke url yang lebih pendek.

Daripada carian Wiki Lynk,
Lynk™ merupakan satu sistem pemendek url ( Url Shortener ) yang bukan sahaja memudahkan urusan dalam mengingat Url atau alamat web yang panjang malah menjana pendapatan melalui sistem bayaran setiap klik. Sistem ini dianggap supaya dapat memudahkan semua blogger secara umumnya dan secara khasnya untuk pengguna IT di Malaysia.

Sistem ini dilancarkan pada tahun 2014 oleh Hexatology Network bertujuan memberi pilihan kepada pengguna internet khususnya di Malaysia untuk menjana pendapatan secara atas talian.

Dalam bahasa komputernya URL merupakan kependekan dari “Uniform Resource Locator”. Sistem Lynk.my ini adalah untuk memendekkan URL iaitu alamat daripada sesuatu sumber yang terdapat di internet sama ada website, blog, gambar-gambar, dokumen atau fail. Bila URL yang panjang berjela, kita jadi malas untuk mengingatinya, kurang menarik dan lambat untuk ditaip. Namun setelah dipendekkan, ia lebih 'catchy' dan 'trendy'.

Begitulah fungsi sistem dalam Lynkmy. 

Kelebihan Sistem Lynk.my


Terpulang kepada anda samada mahu mendapat faedah daripada sistem Lynk.my melalui pakej Advertiser ataupun Publisher. Mari kita tengok kelebihan sistem Lynk.my kepada pelanggannya. Advertiser
  • Kadar CPM untuk trafik dari Malaysia hanya RM10 untuk 1000 Unique Visitor (UV). Wow!! Murah, kan? 
  • Tiada yuran pendaftaran diperlukan.
  • Objektif utama Lynk.my adalah untuk membantu rakyat Malaysia mengiklankan perniagaan mereka, atau sebarang acara keraian atau majlis perkahwinan, perasmian perniagaan dan sebagainya. So, Lynk.my boleh dikenali sebagai sistem yang mesra iklan!
  • Trafik boleh dikategorikan mengikut negeri-negeri di Malaysia. Publisher
  • Pengguna sebagai promoter. Hihi...Mudah dan cepat jana duit online. Kongsikan URL yang dipendekkan di Lynk.my dan anda dibayar. Selesai. Mudah, kan?
  • Dapat bayaran secara online transfer dan semua bank dalam Malaysia diterima.  
  • Pengguna berdaftar (macam saya...hihi) boleh tengok semua statistik secara terperinci seperti graf dan lokasi pelawat. 

Kategori Contest Review Lynk.my 2015


Terdapat 3 kategori dalam Contest Review Lynk.my 2015 iaitu TOP SEO, TOP lynkUNDI dan TOP CREATIVE.

Cara pengadilan untuk setiap kategori adalah berbeza-beza. Untuk TOP SEO, pihak penganjur akan menggunakan mod “incognito windows” pelayar Google Chrome untuk menentukan pemenang. Caranya adalah pengadil akan copy paste link berikut di ruangan URL incognito windows Google Chrome:

- https://www.google.com.my/search?q=conte...nk.my+2015

Jadi, halaman web peserta yang mendapat ranking tertinggi akan dikira pemenang.bagi kategori TOP SEO tersebut. Faham? Ok.

Sementara untuk TOP lynkUNDI pula, senarai CONTEST ID dengan jumlah undi paling banyak akan dikeluarkan pada hari pengumuman pemenang. Jumlah undi merupakan jumlah klik paling banyak daripada referral blog peserta sahaja akan dikira. Jumlah Klik CONTEST ID daripada pautan referral selain blog peserta tidak akan dikira. Haa!! Peringatan untuk saya jugak...

Dan, bagi TOP CREATIVE, pemenang akan ditentukan oleh pihak pengurusan lynk.my iaitu wakil syarikat HEXA COOPERATION SDN BHD. Penyertaan bagi kategori ini ditentukan melalui penggunaan grafik, gaya penulisan dan cara menarik pembaca yang sepenuhnya diadili mengikut kesenian peserta dalam menulis artikel. Penulisan yang padat, tepat dan menarik mungkin ada peluang untuk menang. Insyaa Allah.

Hadiah Yang Ditawarkan Untuk Contest Review Lynk.my 


Tarikan utama untuk sesuatu contest/pertandingan adalah hadiahnya. Adakah anda percaya bahawa contest review lynk.my 2015 menawarkan hadiah yang lumayan sebanyak RM4,000 merangkumi semua kategori. Bagi blogger picisan seperti saya, RM4,000 adalah satu jumlah yang besar. Dan dengan rendah hati, saya menyimpan hasrat untuk memenangi sedikit daripada hadiah yang ditawarkan itu. Aamiin...

Hadiah yang ditawarkan untuk Contest Revoew Lynk.my 2015 adalah seperti berikut:

TOP lynkUNDI >>>Tempat Pertama - RM500, Tempat Kedua - RM300, Tempat Ketiga - RM100

TOP SEO >>> Tempat Pertama - RM500, Tempat Kedua - RM300, Tempat Ketiga - RM100

TOP CREATIVE >>>Tempat Pertama - RM1000, Tempat Kedua - RM500, Tempat Ketiga - RM200

Ada juga hadiah giveaway iaitu untuk penyertaan 50 terawal. Dan saya, bukanlah termasuk dalam orang yang bertuah tersebut kerana setakat artikel ini ditulis, saya mungkin peserta contest review lynk.my 2015 yang ke 80. Haish!! Redha aje...giveaway penyertaan di taja oleh ikedaikami

Undilah Saya! 


Akhir sekali, saya ingin meraih undi daripada anda yang suka baca entri di atas agar dapat klik pautan DI BAWAH INI. Ia mungkin sekadar 1 klik, samada dengan sengaja atau tidak, amat berguna kepada jangkahayat artikel contest review lynk.my 2015 untuk terus bersaing dengan entri blogger-blogger hebat lain. 

Undilah saya untuk menjadi TOP lynkUNDI dan memenangi RM500 tersebut...hihi

Cuba klik! Apa agaknya yang boleh anda lihat? 

Penutup


Lynk.my adalah syarikat yang menyediakan servis memendekkan URL no 1 di Malaysia, penyedia perkhidmatan internet sambil memberikan peluang kepada ramai orang untuk menjana pendapatan. Pendaftaran dengan lynk.my adalah percuma. Jika biasanya kita menggunakan servis memendekkan URL oleh syarikat luar, apa kata mulai sekarang kita gunakan servis di lynk.my. Saya jamin anda akan beroleh kepuasan dengan servis yang diberikan. Cara pantas anda membantu lynk.my adalah dengan mendaftarkan diri anda untuk menyertai Contest Review Lynk.my 2015.

{ 37 comments.. read them below or add one }

aynora nur aynora nur 13 November 2015 1:15 PTG
Salam..Tq for dropping by..
Good luck juga buat Mohd Adib.
Nik Khazami Nik aziz Nik Khazami Nik aziz 13 November 2015 2:27 PTG
good luck dlm contest ni.. saya pun join. :D
aynora nur aynora nur 13 November 2015 2:30 PTG
Okay, tq. Semoga awk pun berjaya jgk;)
Am Am 14 November 2015 1:46 PTG
good luck, saya pun join juga ;D
aynora nur aynora nur 14 November 2015 1:58 PTG
Terima kasih, semoga semuanya berjaya..hihi
Astrallusion Arc Astrallusion Arc 14 November 2015 2:48 PTG
Masih belum terlambat.. Selamat berjaya keep try :)
Contest Review
suffer8zine suffer8zine 16 November 2015 9:31 PG
keep it up! saya pun join juga ;D
Rossa Calla Rossa Calla 16 November 2015 11:24 PG
Wah sungguh kreatif. Moga anda berjaya dalam contest review Lynk.my yang lumayan ini
Calrase Patrick Calrase Patrick 17 November 2015 3:08 PG
Semoga berjaya dalam contest review Lynk.my 2015 :)
aynora nur aynora nur 17 November 2015 9:12 PG
Terima kasih, semoga anda juga berjaya.
kamil salleh kamil salleh 19 November 2015 9:40 PTG
Salam buat Aynora.... moga sejahtera... Sangat sempurna artikel dari Aynora. Semoga berjaya...

Jom Bersama Kita Jayakan
Contest Review Lynk.my 2015
mico mico 19 November 2015 10:12 PTG
Goodluck untuk menang dan jangan lupa undi saya juga Contest Review lynk.my
Sheila Adziz Sheila Adziz 21 November 2015 7:25 PG
salam sis... gd luck sy dh undi... hehe
Top Seo Friendly Top Seo Friendly 23 November 2015 8:34 PTG
Salam buat Aynora Nur..... Wah…. Menarik sungguh artikel anda Contest Review Lynk.my 2015, ada peluang untuk menang ni. Semoga berjaya.
aynora nur aynora nur 23 November 2015 9:21 PTG
Thank you so much dear, God bless you.
aynora nur aynora nur 23 November 2015 9:23 PTG
Waalaikumussalam.. Semoga anda berjaya juga.
aynora nur aynora nur 24 November 2015 9:16 PG
Tq, nanti saya undi awk ya, insyaa Allah
aynora nur aynora nur 24 November 2015 9:17 PG
Waalaikumussalam ..ya, sama2 berjaya
Hasrul Hassan Hasrul Hassan 24 November 2015 11:43 PTG
Perghh panjang betul tulis review untuk Lynk.my ni ... moga ada harapan menang salah satu kategori yang ada.

aynora nur aynora nur 25 November 2015 9:07 PG
Aamiin...mudah-mudahan boleh menang dan lawan sifu & otai SEO..hihi
Sani Sani 28 November 2015 11:23 PTG
Semoga Berjaya Aynora dalam contest ini.
BM BM 29 November 2015 1:45 PG
Entri penyertaan review lynk.my yang menarik dan berkualiti. Semoga berjaya memenangi salah satu kategori... :)
Aya Norbayah Aya Norbayah 2 Disember 2015 1:31 PTG
Good luck Sis Aynora..

Aya pun join juga.. Doktor Blogger mencuba nasib..hehe

Di sini: Contest Review Lynk.my 2015
aynora nur aynora nur 2 Disember 2015 2:16 PTG
Aamiin...moga makbul hendaknya. hihi...
aynora nur aynora nur 2 Disember 2015 2:18 PTG
Thank you Aya, gud luck too...
FaizAlias FaizAlias 17 Disember 2015 9:47 PTG
Semoga berjaya!...menarik artikel ni... :)
aynora nur aynora nur 18 Disember 2015 11:53 PG
Tqvm, semoga berjaya juga utk tuan

Boleh komen jika mahu, boleh LIKE jika suka. TERIMAKASIH.