Contest Review Lynk.My 2015

aynora nur | 12 November, 2015,10:10 AM |
Advertisement
Contest Review Lynk.My 2015 adalah antara contest yang menawarkan hadiah paling lumayan buat blogger diluar sana. Contest review Lynk.my adalah contest hujung tahun 2015 yang paling dinanti-nantikan! Mengapa tidak? Contest berbentuk review begini menjadi medan menunjukkan kemahiran SEO para blogger yang boleh digunakan untuk menilai kekuatan SEO blog masing-masing.

Lynk.my boleh memendekkan URL yang panjang. Contohnya, http://lynk.my/QhrY adalah hasil daripada http://aynorablogs.com bila dipendekkan menggunakan perkhidmatan lynk.my iaitu website yang menggelarkan 'Malaysia No 1 URL Shortener'! Hebat, kan? Lynk.my memang hebat. Memendekkan url yang panjang dan amat bagus untuk SEO sesuatu blog.


Contest Review Lynk.My 2015


Semoga dengan penganjuran contest review Lynk.my 2015 berjaya menjadikan Lynk.my penyedia khidmat memendekkan URL nombor satu di Malaysia. Sebagai permulaan, anda dikehendaki untuk berdaftar dengan Lynk.my dahulu untuk melayakkan anda menyertai Contest Review Lynk.my 2015. Jika tidak sampai esok pun belum tentu dapat masuk ke laman web mereka. Tak tahu cara nak daftar? Baca tentangnya di bawah ini.

Contest Review Lynk.My 2015


Contest Review Lynk.my 2015 adalah pertandingan menulis entri yang membuat review tentang servis yang disediakan oleh Lynk.my. Lynk.my menggunakan tagline 'Malaysia No 1 Url Shortener', dimana ia amat bersesuaian sekali dengan servis yang diberikan. Anda boleh beriklan, mengiklankan dan menjana pendapatan. Hebat betul idea dia orang ni...


Contest Review Lynk.My 2015

Apa yang dilakukan oleh Lynk.my adalah demi meraih 'win win situation atau situasi menang menang' yang selalu diamalkan oleh para usahawan hebat. Orang yang berjaya bukanlah mereka yang hebat mengaut keuntungan dengan menindas orang lain, sebaliknya mereka yang dengan gembira berkongsikan kejayaan untuk dirasai oleh lebih ramai orang. 

Tulislah apa yang anda nampak, rasa, dan alami sebagai pengguna pertama kali dengan Lynk.my. Bagi saya, lynk.my menyediakan perkhidmatan yang dicari-cari oleh pengguna website percuma seperti blogspot, WordPress dan sebagainya.

Seperti alamat blog saya,

http://aynorainspiration.blogspot.com, adoyaiii...panjangnya kan.

Bila di lynk.my kan,

Jadi pendek seperti berikut: http://lynk.my/03W

So, mengenali lynk.my seperti 'pucuk di cita, ulam mendatang'. Maka saya mengalu-alukan kewujudan lynk.my - Malaysia No 1 URL Shortener dengan kecil tapak tangan nyiru saya tadahkan...

Sistem Lynk.My Malaysia No 1 URL Shortener 


Tentu anda ingin tahu bagaimana sistem applikasi Lynk.my dijalankan. Baiklah. Saya berikan sedikit info tentang sistem Lynk.my. Lynk.my adalah satu aplikasi dalam talian yang berfungsi memendekkan URL tetap yang panjang ke url yang lebih pendek.

Daripada carian Wiki Lynk,
Lynk™ merupakan satu sistem pemendek url ( Url Shortener ) yang bukan sahaja memudahkan urusan dalam mengingat Url atau alamat web yang panjang malah menjana pendapatan melalui sistem bayaran setiap klik. Sistem ini dianggap supaya dapat memudahkan semua blogger secara umumnya dan secara khasnya untuk pengguna IT di Malaysia.

Sistem ini dilancarkan pada tahun 2014 oleh Hexatology Network bertujuan memberi pilihan kepada pengguna internet khususnya di Malaysia untuk menjana pendapatan secara atas talian.

Dalam bahasa komputernya URL merupakan kependekan dari “Uniform Resource Locator”. Sistem Lynk.my ini adalah untuk memendekkan URL iaitu alamat daripada sesuatu sumber yang terdapat di internet sama ada website, blog, gambar-gambar, dokumen atau fail. Bila URL yang panjang berjela, kita jadi malas untuk mengingatinya, kurang menarik dan lambat untuk ditaip. Namun setelah dipendekkan, ia lebih 'catchy' dan 'trendy'.

Begitulah fungsi sistem dalam Lynkmy. 

Kelebihan Sistem Lynk.my


Terpulang kepada anda samada mahu mendapat faedah daripada sistem Lynk.my melalui pakej Advertiser ataupun Publisher. Mari kita tengok kelebihan sistem Lynk.my kepada pelanggannya. 



Advertiser
  • Kadar CPM untuk trafik dari Malaysia hanya RM10 untuk 1000 Unique Visitor (UV). Wow!! Murah, kan? 
  • Tiada yuran pendaftaran diperlukan.
  • Objektif utama Lynk.my adalah untuk membantu rakyat Malaysia mengiklankan perniagaan mereka, atau sebarang acara keraian atau majlis perkahwinan, perasmian perniagaan dan sebagainya. So, Lynk.my boleh dikenali sebagai sistem yang mesra iklan!
  • Trafik boleh dikategorikan mengikut negeri-negeri di Malaysia. 



Publisher
  • Pengguna sebagai promoter. Hihi...Mudah dan cepat jana duit online. Kongsikan URL yang dipendekkan di Lynk.my dan anda dibayar. Selesai. Mudah, kan?
  • Dapat bayaran secara online transfer dan semua bank dalam Malaysia diterima.  
  • Pengguna berdaftar (macam saya...hihi) boleh tengok semua statistik secara terperinci seperti graf dan lokasi pelawat. 

Kategori Contest Review Lynk.my 2015


Terdapat 3 kategori dalam Contest Review Lynk.my 2015 iaitu TOP SEO, TOP lynkUNDI dan TOP CREATIVE.

Cara pengadilan untuk setiap kategori adalah berbeza-beza. Untuk TOP SEO, pihak penganjur akan menggunakan mod “incognito windows” pelayar Google Chrome untuk menentukan pemenang. Caranya adalah pengadil akan copy paste link berikut di ruangan URL incognito windows Google Chrome:

- https://www.google.com.my/search?q=conte...nk.my+2015

Jadi, halaman web peserta yang mendapat ranking tertinggi akan dikira pemenang.bagi kategori TOP SEO tersebut. Faham? Ok.

Sementara untuk TOP lynkUNDI pula, senarai CONTEST ID dengan jumlah undi paling banyak akan dikeluarkan pada hari pengumuman pemenang. Jumlah undi merupakan jumlah klik paling banyak daripada referral blog peserta sahaja akan dikira. Jumlah Klik CONTEST ID daripada pautan referral selain blog peserta tidak akan dikira. Haa!! Peringatan untuk saya jugak...

Dan, bagi TOP CREATIVE, pemenang akan ditentukan oleh pihak pengurusan lynk.my iaitu wakil syarikat HEXA COOPERATION SDN BHD. Penyertaan bagi kategori ini ditentukan melalui penggunaan grafik, gaya penulisan dan cara menarik pembaca yang sepenuhnya diadili mengikut kesenian peserta dalam menulis artikel. Penulisan yang padat, tepat dan menarik mungkin ada peluang untuk menang. Insyaa Allah.

Hadiah Yang Ditawarkan Untuk Contest Review Lynk.my 


Tarikan utama untuk sesuatu contest/pertandingan adalah hadiahnya. Adakah anda percaya bahawa contest review lynk.my 2015 menawarkan hadiah yang lumayan sebanyak RM4,000 merangkumi semua kategori. Bagi blogger picisan seperti saya, RM4,000 adalah satu jumlah yang besar. Dan dengan rendah hati, saya menyimpan hasrat untuk memenangi sedikit daripada hadiah yang ditawarkan itu. Aamiin...

Hadiah yang ditawarkan untuk Contest Revoew Lynk.my 2015 adalah seperti berikut:

TOP lynkUNDI >>>Tempat Pertama - RM500, Tempat Kedua - RM300, Tempat Ketiga - RM100

TOP SEO >>> Tempat Pertama - RM500, Tempat Kedua - RM300, Tempat Ketiga - RM100

TOP CREATIVE >>>Tempat Pertama - RM1000, Tempat Kedua - RM500, Tempat Ketiga - RM200

Ada juga hadiah giveaway iaitu untuk penyertaan 50 terawal. Dan saya, bukanlah termasuk dalam orang yang bertuah tersebut kerana setakat artikel ini ditulis, saya mungkin peserta contest review lynk.my 2015 yang ke 80. Haish!! Redha aje...giveaway penyertaan di taja oleh ikedaikami

Undilah Saya! 


Akhir sekali, saya ingin meraih undi daripada anda yang suka baca entri di atas agar dapat klik pautan DI BAWAH INI. Ia mungkin sekadar 1 klik, samada dengan sengaja atau tidak, amat berguna kepada jangkahayat artikel contest review lynk.my 2015 untuk terus bersaing dengan entri blogger-blogger hebat lain. 

Undilah saya untuk menjadi TOP lynkUNDI dan memenangi RM500 tersebut...hihi

Cuba klik! Apa agaknya yang boleh anda lihat? 

Penutup


Lynk.my adalah syarikat yang menyediakan servis memendekkan URL no 1 di Malaysia, penyedia perkhidmatan internet sambil memberikan peluang kepada ramai orang untuk menjana pendapatan. Pendaftaran dengan lynk.my adalah percuma. Jika biasanya kita menggunakan servis memendekkan URL oleh syarikat luar, apa kata mulai sekarang kita gunakan servis di lynk.my. Saya jamin anda akan beroleh kepuasan dengan servis yang diberikan. Cara pantas anda membantu lynk.my adalah dengan mendaftarkan diri anda untuk menyertai Contest Review Lynk.my 2015.

Tag : Contest
Aynora Nur adalah seorang penulis blog separuh masa, terlibat dalam bidang hartanah dan perkhidmatan – di Johor, Malaysia. Lulusan MBA. Aktif berblog sejak tahun 2010. Hubungi saya untuk Promosi produk dan servis • Entry kekal di blog • • Pakej mengikut bajet • Daily PV : 35,000 - 45,000 • Monthly PV : 1.1juta - 1.5juta. Info lanjut di about me ...
 
loading...
37 Komen untuk "Contest Review Lynk.My 2015"

Salam..Tq for dropping by..
Good luck juga buat Mohd Adib.

good luck dlm contest ni.. saya pun join. :D

Okay, tq. Semoga awk pun berjaya jgk;)

good luck, saya pun join juga ;D

Terima kasih, semoga semuanya berjaya..hihi

Masih belum terlambat.. Selamat berjaya keep try :)
Contest Review

keep it up! saya pun join juga ;D

Wah sungguh kreatif. Moga anda berjaya dalam contest review Lynk.my yang lumayan ini

Semoga berjaya dalam contest review Lynk.my 2015 :)

Terima kasih, semoga anda juga berjaya.

Salam buat Aynora.... moga sejahtera... Sangat sempurna artikel dari Aynora. Semoga berjaya...

Jom Bersama Kita Jayakan
Contest Review Lynk.my 2015

Goodluck untuk menang dan jangan lupa undi saya juga Contest Review lynk.my

salam sis... gd luck sy dh undi... hehe

Salam buat Aynora Nur..... Wah…. Menarik sungguh artikel anda Contest Review Lynk.my 2015, ada peluang untuk menang ni. Semoga berjaya.

Thank you so much dear, God bless you.

Waalaikumussalam.. Semoga anda berjaya juga.

Tq, nanti saya undi awk ya, insyaa Allah

Waalaikumussalam ..ya, sama2 berjaya

Perghh panjang betul tulis review untuk Lynk.my ni ... moga ada harapan menang salah satu kategori yang ada.

Aamiin...mudah-mudahan boleh menang dan lawan sifu & otai SEO..hihi

Semoga Berjaya Aynora dalam contest ini.

Entri penyertaan review lynk.my yang menarik dan berkualiti. Semoga berjaya memenangi salah satu kategori... :)

Good luck Sis Aynora..

Aya pun join juga.. Doktor Blogger mencuba nasib..hehe

Di sini: Contest Review Lynk.my 2015

Aamiin...moga makbul hendaknya. hihi...

Semoga berjaya!...menarik artikel ni... :)

Tqvm, semoga berjaya juga utk tuan

DISCLAIMER: All content provided on this "Aynorablogs.Com – Inspirasi Wanita" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Aynorablogs.Com – Inspirasi Wanita will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Boleh komen jika mahu, boleh LIKE jika suka. TERIMAKASIH.

Kisah 25 Filsuf Barat (MATLUTHFI)!! Harga cuma RM22.50 (Asal RM25.00)!

Buat Duit Blog
Back To Top