Aynorablogs | Berkongsi Informasi

Top Ads

Harus Mendoakan Kemusnahan Kepada Orang Yang Menzalimi Kita

As-salam,

Berbuat zalim kepada orang lain adalah dilarang sama sekali. Lebih-lebih lagi jika ia membabitkan saudara seagama dan seislam dengan kita.


Harus Mendoakan Kemusnahan Kepada Orang Yang Menzalimi Kita

Harus Mendoakan Kemusnahan Kepada Orang Yang Menzalimi Kita


Ini lagi entry pasal BENCIKAN YAHUDI ISRAEL! Islam mengharuskan doa kejahatan kepada orang yang menzalimi kita. Ini buktinya :

1) Doa Rasulullah yg momohon Allah binasakan mereka yg menzalimi baginda dalam kisah perut unta yang diletakkan diatas badan Rasulullah takkala Rasulullah bersolat di Kaabah.Nabi s.a.w. berdoa,

“Wahai Allah, binasakanlah Abu Jahil bin Hisyam, ‘Utbah bin Rabi’ah, Syaibah Bin Rabi’ah, Walid Bin ‘Uqbah, Umaiyah Bin Khalaf dan ‘Uqbah bin Abi Mu’ith.” (Hadith Sahih Riwayat Muslim)


2) Doa Rasulullah yang mendoakn agar matinya Uthaibah (anak Abu Lahab).Utaibah mendatangi Nabi SAW. dan mengatakan kata-kata yang menyakitkan hati Rasulullah SAW. Atas periakuan itu, maka Rasulullah SAW. telah berdoa kepada Allah, agar mengirimkan anjing-anjing-Allah untuk membinasakan Utaibah. Dan apa yang telah didoakan oleh Nabi SAW. terhadap Utaibah itu benar-benar teriadi


3) Doa Saidina Sa'id bin Zaid yang mendoakan seorang wanita tua, Arwa Bin Aus yang mendakwa tanah milik Saad adalah milik beliau.. Saidina Saad mendoakan agar wanita tua itu dibutakan matanya dan dimatikan dia di tanah yg dia claimed miliknya itu..(hadith Sahih Riwayat Muslim)

4) Doa Ummu Habibah (Ummul Mukminin) dalam kisah kelakuan biadap seorang lelaki yang menyelak tabir semasa Ummul Mukminin itu berbicara dgn Saidina Uthman Affan.. Ummu Habibah memdoakan agar lelaki itu terpotong tangannya..

5) Doa Saidina Hussain sebelum wafat dibunuh di Karbala, mendoakan sipemanah yang memanahnya dibutakan mata dan terpotong tangannya..

6) Doa yang diajar oleh Rasulullah kepada seluruh ummat Islam yang dizalimi..Qunut Nazilah yang membawa maksud:

"“Ya Allah,Sesungguhnya kami meletakkan-Mu di batang-batang leher musuh-musuh kami Dan kami berlindung dengan-Mu daripada kejahatan-kejahatan mereka.
Ya Allah, Leburkanlah kumpulan-kumpulan mereka, pecah belahkan dan kacau bilaukan persatuan mereka.
Goncangkan pendirian mereka Dan hantarkanlah anjing-anjing kamu kepada mereka Wahai tuhan yang gagah perkasa Wahai tuhan yang penuh raksasa Wahai tuhan yang bersifat murka.
Ya allah Ya allah Ya allah Ya allah,
Wahai Tuhan yang menurunkan kitab,
Wahai Tuhan yang mengarakkan awan,
Wahai tuhan yang menewaskan bala tentera al-ahzab,
Kalahkan mereka,
Kalahkan mereka,
Kalahkan mereka Dan menangkan kami ke atas mereka."

Marilah kita bersama-sama mengangkat tangan memohon keampunan dariNya dan memohon agar kaum Yahudi laknat tersebut hancur bersama bala tentera mereka! AMIN...

p/s: Korang semua boleh copy & paste apa sahaja entri berkaitan dengan PRAY FOR GAZA ini dan sebarkan... 

Read More ....


Post a Comment

3 Comments

 1. Entri pencuci minda pagi yang baik..
  Boleh yer...copy..kikikik

  ReplyDelete
 2. Israel yahudi akan musnah percayalah Allah Maha Melihat

  ReplyDelete
 3. In shaa ALLAH dengan izin NYA pasti yang zalim itu akan musnah..

  ReplyDelete

Boleh komen jika mahu, boleh LIKE jika suka. TERIMAKASIH.

close