Aynorablogs | Berkongsi Informasi

Top Ads

Korean Drama That Winter, The Wind Blows

As-salam,

Bagi peminat drama korea, jangan lepaskan peluang menonton drama korea terbaru berjudul 'That Winter, The Wind Blows' yang akan disiarkan di ONE TV Saluran 393. Drama ini bakal ditayangkan mulai 13 Mac 2013 pada setiap hari Rabu & Khamis pukul 8:55 malam.

Sinopsis Drama Korea That Winter, The Wind BlowsDrama ini mengisahkan seorang anak yatim, bernama Oh Soo (dibawakan oleh Jo In-Sung), yang hidup dalam dunia perjudian selepas kehilangan cinta pertamanya, yang seterusnya membawa karekternya menjadi seorang yang jahat. Kerana takdir, dia terjebak dengan seorang pewaris perniagaan bernama Oh Young (lakonan Song Hye-kyo) yang kehilangan keluarga dan penglihatannya akibat kemalangan ngeri. Apakah Oh Soo yang prejudis akan berubah setelah bertemu dengan Oh Young? Mungkinkah kemalangan keluarganya ada perancangan dari musuh perniagaan keluarganya? Apakah akhirnya Oh Young terpaksa mengahwini Pengarah Lee demi menyelamatkan abang palsunya, Oh Soo? Semuanya penuh persoalan...

Tema Drama Korea That Winter The Wind Blows

1) Watak lelaki utama dan watak wanita dalam drama ini tidak boleh menjalani kehidupan yang indah kerana masing-masing ada sejarah silam cinta yang kecundang, mengalami perceraian ibu bapanya dan perpisahan dengan abangnya.

2) Kehidupan adalah hanya satu tempat untuk Oh Soo melepaskan rasa sepi dan letih mengharungi kekecewaan selama ini.

3) Walau bagaimanapun, pertemuan Oh Soo dan Oh Young membuatkan kehidupan mereka berubah dengan penuh harapan.

4) Dalam dunia mereka di mana cinta hanya gurauan, mereka cuba mencari erti sebenar cinta yang tidak pudar meskipun masa berlalu dan penuh inspirasi serta kegembiraan.

Antara pelakon yang membintangi Drama Korea That Winter The Wind Blows adalah Jo In Sung sebagai Oh Soo, Lee Tae Woo sebagai Oh Soo kecil, Song Hye Kyo sebagai Oh Young, Kim Bum sebagai Park Jin Sung, Jung Eun Ji sebagai Moon Hee Sun.

Ulasan Episod 1 - 9:

Drama Korea That Winter The Wind Blows adalah salah sebuah melodrama korea yang amat saya kagumi. Mengapa saya katakan begitu? Kerana...jalan ceritanya yang sungguh suspen, sedih menyayat hati, kasih sayang seorang abang yang menyamar kepada adik palsunya, latarbelakang lokasi yang meruntun perasaan.

That winter...suasana musim sejuk dengan salji dan pokok bergoyang di tiup angin begitu menyedihkan. Iringan muzik latar yang syahdu juga membuatkan kita ikut merasai penderitaan Oh Young yang buta matanya.

Ulasan Episod 10 - 11

Oh Soo sedang disiasat oleh Lawyer Jang & Setiausaha Wang kerana meragui latarbelakang abang 'palsu' Oh Young.

Oh Young mula menyukai Oh Soo sebagai seorang lelaki dan bukan sebagai abangnya. Kedua beradik palsu itu saling cemburu antara satu sama lain.


Sama-sama kita tunggukan update terbaru, ok.

Read More ....


Post a Comment

2 Comments

  1. Kat mana boleh tengok cerita ni? I mean online. Any suggestion? Cause i tried to watch in viki already. But i can't

    ReplyDelete
    Replies
    1. BOLEH TENGOK KAT DRAMACRAZY.NET. SELAMAT MENONTON

      Delete

Boleh komen jika mahu, boleh LIKE jika suka. TERIMAKASIH.

close