Aynorablogs | Berkongsi Informasi

Top Ads

Sinopsis Drama Korea The Queen Of Office

Sinopsis Drama Korea The Queen Of Office | Seorang pekerja kontrak yang luar biasa bernama Miss Kim (Kim Hye Soo) merasakan tempat kerjanya banyak kekurangan dan mempunyai seorang bos yang sedikit pengecut. Beliau juga seorang yang penuh misteri kerana rakan-rakannya tidak tahu latar belakang beliau. Namun begitu Miss Kim menjadi tumpuan kerana beliau seorang yang berkarisma dan lucu. Sementara itu, Jang Kyu JIK (Oh Ji Ho) seorang pekerja tetap dalam pengurusan atasan. Beliau baru menghabiskan MBAnya di Amerika Syarikat sebelum pulang ke Korea. Mereka berdua sentiasa berbalah tentang segala-galanya.

Dapatkah kedua-duanya berkerjasama demi memajukan syarikat yang mereka naungi sekarang?


Sinopsis Drama Korea The Queen Office Episode 1


Untuk memulihkan syarikat mereka, Y-Jang Coporation mengupah Jang Kyu-JIK, yang baru sahaja selesai kursus MBA beliau di Amerika Syarikat. Kyu-JIK akan bekerja sebagai ketua pasukan daripada bahagian jualan pemasaran. Ketika menaiki kapal terbang ke Korea, Jang Kyu-JIK duduk di kelas perniagaan dan tertanya-tanya tentang persembahan di dalam kelas pertama tersebut. Beliau duduk di tempat duduk kosong di kabin kelas pertama dan mula mengunyah makanan yang terhidang. Pada masa itu, seorang wanita berpakaian hippie berdiri di hadapannya dan memberitahu bahawa Jang sedang duduk di tempat duduknya. Ketika Kyu-JIK bangun dari tempat duduknya, tiba-tiba dia tercekik dengan makanan yang dimakannya. Wanita yang berpakaian pelik itu berjaya menyelamatkan nyawa Kyu-JIK dengan menggunakan kuasa secara tiba-tiba. Bersyukur kerana bantuan wanita tersebut, Kyu-JIK berterimakasih dan sempat mendapat tahu bahawa nama wanita tersebut adalah "Miss Kim".

Dapatkan Jang Kyu-JIK mengenali siapa sebenarnya 'Miss Kim' yang membantunya ketika di dalam kapalterbang tersebut? Untuk kisah selanjutnya, boleh layari website dramacrazy.net.

Maklumat Drama The Queen of Office

Tajuk: The Queen of Office
Tajuk Lain : God of the Workplace / Office God
Genre: Komedi Romantik
Episode: 16
Saluran Siaran : KBS2
Tempoh siaran: 1 April 2013 hingga 21 May 2013
Waktu tayangan: Isnin & Selasa 21:55 (09:55 mlm)

The Queen of Office Dibintangi oleh:
Kim Hye Soo sebagai Miss Kim / Kim Jum Sun
Oh Ji Ho sebagai Jang Kyu Jik
Jung Yoo Mi sebagai Jung Joo Ri
Lee Hee Joon sebagai Moo Jung Han
Jeon Hye Bin sebagai Geum Bit Na

Read More ....


Post a Comment

1 Comments

Boleh komen jika mahu, boleh LIKE jika suka. TERIMAKASIH.

close