Aynorablogs | Berkongsi Informasi

Top Ads

Drama Korea & Sinopsis Empire Of Gold

Drama Korea & Sinopsis Empire Of Gold | Mengambil tema dan latar belakang cerita pada era awal 1990 - 2010, Empire of Gold mengisahkan kesungguhan keluarga Choi mengawal Sungjin Group, iaitu sebuah syarikat konglomerat berasaskan emas. Bagaimanapun, disebalik perniagaan tersebut, tersembunyi bermacam-macam konspirasi, kecurangan dan penipuan. Siapakah yang akan berjaya memiliki kuasa dan memiliki perniagaan tersebut?


Dibintangi oleh: Go Soo (Marrying a Millionaire), Lee Yo Won (49 Days), Son Hyun Joo (The Chaser), Jang Shin Young (The Chaser)

##Mula siaran pada 29 Julai 2013, Setiap Hari Isnin & Selasa, 8:55 malam. Drama ini disiarkan sebanyak 24 episod.

Drama Korea & Sinopsis Empire Of Gold


Rom tidak dibina dalam satu hari. Dan begitu juga Korea Selatan moden. Golden Empire menghadapi masalah kronik dengan kebangkitan empayar konglomerat dari awal 90-an melalui alaf baru. Salah seorang mangsanya adalah Jang Tae Joo (Ko Soo), daripada seorang yang tiada apa-apa hingga mencapai kekayaan sambil membesarkan adik perempuannya selepas kematian bapa mereka. Dia seorang yang cermat, seorang lelaki yang tabah dengan mencari setiap peluang atas usahanya sendiri. Sehinggalah kemunculan lawan yang mengancam perjuangannya apabila Tae Joo jatuh cinta dengan waris perempuan syarikat konglomerat tersebut iaitu Choi Seo Yoon (Lee Yo-won), dan juga sepupu Seo Yoon, bernama Choi Min Jae (Anak Hyeon-joo). Maka perebutan dan perjuangan sebenar pun bermula. Siapakah yang berjaya?

Sinopsis Setiap Watak:Jang Tae Joo (Go Soo) adalah seorang yang tabah dan bijak. Dia berusaha mengejar dan mencapai kejayaan dan kekayaan setelah kehilangan ayah tersayang disebabkan kemiskinan. Dia menyertai Sungjin Group tetapi menghadapi penghinaan daripada anak lelaki presiden, bernama Choi Min Jae (Son Hyun Joo). Akibatnya, dia semakin bersemangat dan membuat rancangan untuk mengambil alih syarikat. Dalam masa yang sama dia jatuh cinta dengan anak perempuan pengerusi syarikat, Choi Seo Yoon (Lee Yo Won), yang juga merupakan musuh utamanya dalam pertarungan tersebut.

Choi Seo Yoon (Lee Yo Won) pula adalah waris perniagaan syarikat konglomerat Sungjin Group. Dia mengimpikan kehidupan yang ringkas tetapi merasakan hanya dirinya yang layak untuk mengambil alih syarikat di kemudian hari. Dia terikat dan terperangkap antara cinta dan keluarga apabila jatuh cinta dengan musuhnya yang mempunyai misi mengambil alih syarikat keluarganya.

Choi Min Jae (Son Hyun Joo) adalah anak lelaki presiden Sungjin Group. Oleh kerana sikapnya yang degil dan suka menentang, dia tidak disukai oleh presiden, dia menyembunyikan keinginan untuk mengambil alih syarikat keluarganya. Sebaliknya dia terlibat dengan aktiviti kotor di sebalik itu. Dia diminta untuk menentang waris Sungjin Group iaitu Choi Seo Yoon (Lee Yo Won), tetapi menyedari bahawa musuh utamanya adalah Jang Tae Joo (Go Soo).

Selamat menonton!

Read More ....


Post a Comment

0 Comments

close