Aynorablogs | Berkongsi Informasi

Top Ads

Berdoa Dengan Al Asmaul Husnaa | Ar Rahman

Berdoa Dengan Al Asmaul Husnaa - Al Asmaul Husnaa adalah nama-nama Allah yang berjumlah 99 semuanya. Apabila kita menyebut nama-nama tersebut, ia mempunyai pengaruh dan manfaat yang amat besar dan hebat sekali bagi pekerjaan yang sedang kita kerjakan. Itulah sebabnya kita digalakkan berdoa dengan al asmaul husnaa ini.

Cara-Cara berdoa dengan al asmaul husnaa | Ar Rahmaan


1) Baca kalimah di bawah ini terlebih dahulu:
2) Kemudian baru di baca asmaul husnaa yang berikut:

Ar Rahmaan...dibaca 500 kali

Ertinya: Maha Pengasih

Dialah yang Maha Pengasih kepada Seluruh makhluk dengan memberi rahmat kepada seluruh umat, baik yang beriman mahupun yang masih kafir. Semuanya tak terkecuali diberinya rezeki, kesihatan, kenikmatan-kenikmatan yang semuanya itu bersifat sementara untuk kelangsungan hidup di dunia.

Apabila kita baca Ya Rahman..., sehabis solat lima waktu sebanyak 500 kali, maka hati kita menjadi terang, tenang dan hilang lah sifat-sifat lupa dan gugup dengan izin Allah.


3) Kemudian setelah selesai membaca asmaul husnaa di atas, lalu teruskan membaca kalimah seperti di bawah ini:
4) Akhir sekali berdoalah untuk perkara yang dihajati dengan penuh keyakinan, khusyuk dan tawadduk hanya kepada Allah. Allah Maha Mendengar doa hamba-hambaNya.Rujukan:

1. Himpunan ayat-ayat al-Quran dan Khasiat Bismillah, Surah al-Fatihah, ayatul Kursi, Surah al-Ikhlas dan Surah al-Qadr & Asmaul Husnaa - Muhfudli SahliRead More ....


Post a Comment

0 Comments

close